• 瀏覽: 64,880
  • 回覆: 365
  • 追帖: 1
+11
恭喜HK攬炒!

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-1-26 10:06 AM 發表
疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層家庭目前已成為失業大軍,逾60%更居住在劏房內,需長時間面對在

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210125/photo/bkn-20210125115557450-0125_00822_001_01b.jpg?20210125152826

疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層 ...
鄉講正苦腐碌抗疫,清零時機已失,已經進入瘟疫輪迴,萬刧不復

佢支持攬炒wo

泛人之前拖基建工程, 班基層當然冇工開又唔講

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-1-26 10:06 AM 發表
疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層家庭目前已成為失業大軍,逾60%更居住在劏房內,需長時間面對在

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210125/photo/bkn-20210125115557450-0125_00822_001_01b.jpg?20210125152826

疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層 ...
識人廿年前做call台,公司執左冇工開,話想搵返同一行做,一搵搵左幾年,之後冇聯絡唔知佢捨得轉行未,定係繼續等

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-1-26 10:36 AM 發表
恭喜HK攬炒!
當日阻地鐵門+什物阻馬路........又唔出黎弔影響基層???
開唔到工wor

自有可恨之處

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-26 10:25 AM 發表

咁住得細唔好嘈lor四周環境重要呀ma
Ok 架

住得細果個又不是我

我十二分支持環保

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-26 10:10 AM 發表
瑜伽導師呢D技能本來就可有可無
地產買樓導師呢?

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-26 10:44 AM 發表

Ok 架

住得細果個又不是我

我十二分支持環保
當日阻地鐵門+什物阻馬路........又唔出黎弔影響基層???
自己冇影響, 就唔比人好, 呢d咪賤lor

咁誠哥出街開20架車開路+霸能晒條馬路冇問題啦
佢冇影響就做得  right

引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2021-1-26 10:27 AM 發表

因為如果佢係一隻曱甴,我想恭喜佢嘛!
可以冊去"如果"兩個字嗎?

瑜伽導師...第一時間諗起乜大學個乜鬼主席個有波子既媽媽添

我就唔信有手有腳 正常人 去搵其他野做 ,搵唔到囉

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-1-26 10:45 AM 發表
劏房為人類帶來莫大幸福
他們應該要感恩才對
聽你咁講

搞到我都想劏一下我D出租屋,為社會作出更大貢獻