• 瀏覽: 64,805
  • 回覆: 365
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 元朗雞地前住戶4 於 2021-1-26 10:16 AM 發表
好哋哋一個人住旺角賓館?因為政見問題同屋企人炒大鑊搞到要搬?
你做乜講呢D啫

一條女搬出家,一定有佢奶油

攬炒仲做乜L工呀?

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-26 10:10 AM 發表
瑜伽導師呢D技能本來就可有可無
骨頭軟擺幾個post就說自己是瑜伽導師

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-26 10:11 AM 發表
睇見呢d屋真係....忍唔住想喊
估唔到香港人要住呢d屋
周圍唔比起
郊野公園又要超大先得, 行山緊要過住有咩計???

填海又話海豚冇地方住

有D仆街反政府

有事就求政府攞綜援

我樓下間麵店, 用60蚊時薪請洗碗, 都冇人做呀

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-26 10:19 AM 發表

周圍唔比起郊野公園又要超大先得
我間房大過佢間屋
真係唔知d人可以點住, 不過馬死落地行, 咁既爛鬼屋都要幾千蚊租....

瑜珈=修苦行
練仙=一日一餐

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-26 10:10 AM 發表
瑜伽導師呢D技能本來就可有可無
市場可能只需要留返好似"咖啡", "沙律"呢啲高汁導師可以生存到

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-26 10:21 AM 發表

我間房大過佢間屋
真係唔知d人可以點住, 不過馬死落地行, 咁既爛鬼屋都要幾千蚊租....
問下d環保碌葛+泛人耳猿先啦
收地又吊, 不遷不拆 (吊果班唔係地主先低能)

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-26 10:19 AM 發表

周圍唔比起
郊野公園又要超大先得, 行山緊要過住有咩計???

填海又話海豚冇地方住
其實係好事

生活要有質素

四周環境不可以太差,點住?

難聽啲講,呢個世界就係咁,適者生存個社會係只有咁多資源,不過人類就自利自己要。
無料就係無料,在大自然會被大自然take out。甚麼人道主義只係9up。雞牛羊就係因為無腦無power就被人吃,人類社會已經好好多,無料無power既人都可以生存到

引用:
原帖由 前後抽插 於 26-1-2021 10:11 AM 發表
睇見呢d屋真係....忍唔住想喊
估唔到香港人要住呢d屋
只係佢其中一間睡房

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-1-26 10:06 AM 發表
疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層家庭目前已成為失業大軍,逾60%更居住在劏房內,需長時間面對在

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210125/photo/bkn-20210125115557450-0125_00822_001_01b.jpg?20210125152826

疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層 ...
瑜伽導師?係男嘅你早就發咗喇,駛攞綜援

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-1-26 10:06 AM 發表
疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層家庭目前已成為失業大軍,逾60%更居住在劏房內,需長時間面對在

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210125/photo/bkn-20210125115557450-0125_00822_001_01b.jpg?20210125152826

疫情下孤苦伶仃的基層人士徒添苦難,有調查發現80%一人基層 ...
關咩疫情事? 就算無疫情曱甴都要攬炒架啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]