• 瀏覽: 2,469
  • 回覆: 20
對於自己下屬機構,不停造假,煽動,政府都視若無睹?

港台新聞部已沒有存在價值,浪費公帑,已係藍絲共識

政府要等到幾時才將新聞部結束?

一邊要公務員效忠,一邊放任港台抹黑政府,莫非有深黃高官射住港台?

唔好再噏乜新聞自由了,蘋果可以有,但港台不能有。用自己錢反自己,咩邏輯?

要求中央立刻指示特區政府處理

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
我想,留個魚餌,誰保港台,誰就會給記錄在案,水清則無魚,總要放點魚餌出來,才能釣到潛伏在魚塘底下的黃八

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-1-26 09:56 發表
我想,留個魚餌,誰保港台,誰就會給記錄在案,水清則無魚,總要放點魚餌出來,才能釣到潛伏在魚塘底下的黃八
希望如此啦

但希望適時炒一兩隻小蝦小魚,滿足一下藍粉

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-26 08:24 發表

一邊要公務員效忠,一邊放任港台抹黑政府,莫非有深黃高官射住港台?

唔好再噏乜新聞自由了,蘋果可以有,但港台不能有。用自己錢反自己,咩邏輯?

有無見到罐頭刀事件, 建制派出聲, 警察有出聲. 但政府無出聲. 仲出左個聲明幫佢地轉移視線.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-28 09:58 發表

有無見到罐頭刀事件, 建制派出聲, 警察有出聲. 但政府無出聲. 仲出左個聲明幫佢地轉移視線.
港府高層一定有黃畜包庇港台

今日港台班黃畜又搞抗議,點解唔立刻炒哂呢60個抗議人士?

因為政府裡 很多人支持港台的 亂港作為
所以不處罰港台!!

為什麼美國都可以收拾 美國之音等
美國資助的 媒體

香港卻什麼都不做!!
只能解釋港府內有人支持 !!!

引用:
原帖由 英犬喪鐘起 於 2021-1-28 20:35 發表
因為政府裡 很多人支持港台的 亂港作為
所以不處罰港台!!

為什麼美國都可以收拾 美國之音等
美國資助的 媒體

香港卻什麼都不做!!
只能解釋港府內有人支持 !!!
講不定係ICAC有住18萬公務員資料,邊個想郁港台ICAC就用呢批資料威脅佢地

如果要解決港台,首先就要解決ICAC

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-26 08:24 AM 發表

你講得絕對冇錯,先先唔講呢 罐頭有冇易拉 罐先,香港電台理應企係港府到諗,就以美國為例,美國之音曾經報道過北京政府,點樣係新冠疫情 點樣控制,點樣成功,特朗普講兩句打壓,美國之音正副台長,一樣要 辭職,香港電台台長到一現在都未有一人落台或者辭職,香港政府 唔單止冇打壓,直頭係仁慈,相對而言,香港電台言論自由大過美國之音多多聲,美國D所謂言論自由,其實都係睇吓啱唔啱自己聽,浸浸 多行不義必自斃,因果報應,當日打壓言論自由,今日比所以美國煤體一齊打壓。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-28 09:38 PM 發表

講不定係ICAC有住18萬公務員資料,邊個想郁港台ICAC就用呢批資料威脅佢地

如果要解決港台,首先就要解決ICAC
英國督察爆:英當年在港設立的廉政公署ICAC 多次阻止了親北京官員仕途!

引用:
原帖由 冬眠古工人 於 2021-1-28 09:51 PM 發表

你講得絕對冇錯,先先唔講呢 罐頭有冇易拉 罐先,香港電台理應企係港府到諗,就以美國為例,美國之音曾經報道過北京政府,點樣係新冠疫情 點樣控制,點樣成功,特朗普講兩句打壓,美國之音正副台長,一樣要 辭職,香港電台台長到一現在都未有一人落台或者辭職,香港政府 唔單止冇打壓,直頭係仁慈,相對而言,香港電台言論自由大過美國之音多多聲,美國D所謂言論自由,其實都係睇吓啱唔啱自己聽,浸浸 多行不義必自斃,因 ...
只能說 港府還有高官 支持 港台 !!

https://www.youtube.com/watch?v=gDplz3337XI

引用:
原帖由 英犬喪鐘起 於 2021-1-28 22:41 發表

英國督察爆:英當年在港設立的廉政公署ICAC 多次阻止了親北京官員仕途!
可惜北京不見有消滅ICAC的意圖

ICAC一日不除,中央一日都不能將駕馭公務員系統

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-1-28 11:18 PM 發表

可惜北京不見有消滅ICAC的意圖

ICAC一日不除,中央一日都不能將駕馭公務員系統
ICAC  就是類似於 美國設立在 日本 韓國的
東京地檢署 這種 特保組織
就是收拾不聽話韓日 官員的組織

ICAC 就是 英國控制港府的組織

ICAC  回歸前是反華用的內部調查部門,回歸后也是!!!

97年之后,
廉政公署多次阻止了親北京官員的仕途,

應該說實現了回歸前的計劃,
設置一個類似日韓特檢組的機構保持英國對香港的影響力。
看這個!!

真係關icac事?

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]