• 瀏覽: 1,134
  • 回覆: 20
佐敦受限區域自前日(23日)封鎖近48小時,今日凌晨3時半逐步解封,受限區解封後,東網記者進入區內視察,發現該區衞生情況

全球疫情嚴重,冠狀病毒除以人類是最大的傳播媒介外,就是捕乳類動物,而世上最大族群的捕乳類動物就是老鼠,今所見爆發冠狀病毒最嚴重的地區,包括倫敦、紐約及香港等城市都是由貧窮區或菜市場等地方爆發最為嚴重,其次就是有飼養大量貓狗的住宅區。。。

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0125_00822_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
忽然有大量死鼠??

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-1-25 11:18 PM 發表
忽然有大量死鼠??
可能中COVID 死!?

証明食環今次真做野,平日。。。

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-1-25 11:40 PM 發表
証明食環今次真做野,平日。。。
三無唐樓, 邊有得搞??

引用:
原帖由 mickyhon 於 25-1-2021 11:04 PM 發表
佐敦受限區域自前日(23日)封鎖近48小時,今日凌晨3時半逐步解封,受限區解封後,東網記者進入區內視察,發現該區衞生情況

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210125/photo/bkn-20210125173721227-0125_00822_001_01b.jpg?20210125212746

全球疫情嚴重,冠狀病毒除以人類是最大的傳播媒介外,就 ...
老鼠冇罐頭刀,開唔到罐頭,冇野食,監生餓死!
林鄭欠老鼠一個膠袋!

咁多張相當全部唔同老鼠加埋都冇十隻, 咁就叫群鼠, 太誇張 

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-1-26 01:32 AM 發表

三無唐樓, 邊有得搞??
區議員唔建議,多年的事情

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-1-26 07:58 AM 發表
咁多張相當全部唔同老鼠加埋都冇十隻, 咁就叫群鼠, 太誇張 
大清洗咩都走晒啦,過千隻都有

引用:
原帖由 simonfdf 於 2021-1-26 05:04 PM 發表

區議員唔建議,多年的事情
呢堆住客, 係藍尸議員之target.

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-1-26 05:50 PM 發表

泛人嬴9成wor

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-1-26 05:50 PM 發表

有咩關係先?區內問題自然區議員跟進啦,唔做野就摺左佢啦。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-26 02:31 AM 發表

老鼠冇罐頭刀,開唔到罐頭,冇野食,監生餓死!
林鄭欠老鼠一個膠袋!
同意

黨政府已經說了全部罐頭也是易拉式
這起犯民已被狠狠打臉

幫老鼠眾籌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]