• 瀏覽: 1,500
  • 回覆: 27
+2
美國華盛頓州塔科馬有警車撞向人群,最少一人被捲入車底,受傷送院。

從影片見到,有人群堵塞馬路嘗試阻止警車前進,該輛警車突然撞向人群。

當局指,事發在當地星期六晚上,約一百人在塔科馬的一個十字路口聚集觀看街頭比賽。當警車駛到路口時,遭人群包圍。他們擊打警車車身及車窗,車上警員嘗試離開但不成功,最終向前駛出,並將一人捲入車底。

當局稱關注事件,將展開全面調查。

香港警察係咪要學下國際標準

新聞來源連結:

https://news.tvb.com/world/600e3 ... 頓州有警車撞向人群-最少一人捲車底受傷

偽民主政權爪牙又殘害人民

不過好似話呢個政權係民選,所以碌死人民都無得怨

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-25 08:12 PM 發表
偽民主政權爪牙又殘害人民

不過好似話呢個政權係民選,所以碌死人民都無得怨
有民主,碌死都得。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-25 08:24 PM 發表

有民主,碌死都得。
一係跪死

美國警車是善良的車
撞咁多人,捲埋入車底,都喺輕傷

證明一個道理,有強權無公理。美國出名惡霸,但因為有錢。夠惡。所以乜事都合理。。香港出名安全。自由社會。就因為唔夠有料。所以你做既所有事,但系錯。都系無能。。難怪由古到今,都話人比鬼恐怖

所以反中白痴諗清楚情願受國安法都唔走, 因為係美國死十次都唔夠...

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-25 08:24 PM 發表

有民主,碌死都得。
更多係開槍打死。

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-1-25 08:40 PM 發表

更多係開槍打死。
所以香港就係冇民主

坦克碌人其實都係美國發生。美國佬唔知係咪對呢種行為有癮。
不過三十年前,有人移花接木去左第二度,到今日都仲有戇鳩仔信。

唔講其他,就講成本效益,搞到成個車底都係野,返去要拆開晒大清洗,點及得幾粒子彈平?

活在美國, 竟然想阻止警車前進, 結果當然係比警車撞啊... 冇一路撞一路開槍已經好克制了...

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-1-25 09:59 PM 發表
活在美國, 竟然想阻止警車前進, 結果當然係比警車撞啊... 冇一路撞一路開槍已經好克制了...
人哋係叫做極度克制

總之美國係人權強國,唔好問點解

個條姓田的二世祖話唔可以將香港警方同美國比喎,
我完全同意啦, 香港警方邊撚到有得比呀?
美國差人話屠殺人民就屠殺啦.

以後每年的125都籌款
美國國殤!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]