• 瀏覽: 17,106
  • 回覆: 216
+3
呢班專家話全文檢測唔科學,DCLM笑L咗我三日,低九能

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-25 06:29 PM 發表

委員要會幾時建議使用牛津疫苗?貼條 link 睇吓?
https://www.derc.org.hk/en/news-detail.php?id=1028

中心轄下的疫苗可預防疾病科學委員會及新發現及動物傳染病科學委員會,本月7日聯合會議後達成共識,建議聚焦復星/BioNTech供應的BNT162b2、及阿斯利康供應的AZD1222,分別預期於今年首季及第3季供港,接種者需以同款疫苗完成2次注射。

眼盲心又盲

無數據但最多人排隊打

無滅活最多咪唔打囉

引用:
原帖由 foxhode 於 2021-1-25 06:13 PM 發表

支持國貨,鬼佬貨留卑黑暴,曱甴
呢班人口不對心,到時候只會跟大家爭國産疫苗接種!
😡

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2021-1-25 05:30 PM 發表

其實晌挪威死好多人果隻
有冇報告架
同埋個人數係幾多
就算有齊報告,但事實有死亡個案出現,咁要否再觀察研究。之前南韓法國賽諾菲流感疫苗死亡事件,流感疫苗唔會不齊試驗都不採用,點解輝瑞又 不同標準

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-1-25 05:33 PM 發表
其實這些專家們有冇想過為何輝瑞這頭做完研究,個頭就可以出這麼完整的報告,會不會有造假成分?
乜你吾知道原因嗎?🤣🤣🤣🤣
美國有成千萬人確診
佢哋數據庫夠哂多數據做報告
相反
大陸依家得幾十人確診
點樣做到第三期數據呀
話你知個數據庫得幾十人呀?

所以咪冇第三期啦
要等巴西、中東、非洲d數據回報

引用:
原帖由 achau 於 2021-1-25 06:33 PM 發表

https://www.derc.org.hk/en/news-detail.php?id=1028

中心轄下的疫苗可預防疾病科學委員會及新發現及動物傳染病科學委員會,本月7日聯合會議後達成共識,建議聚焦復星/BioNTech供應的BNT162b2、及阿斯利康供應的AZD1222,分別預期於今年首季及第3季供港,接種者需以同款疫苗完成2次注射。

:s ...
「建議聚焦」

其實你哋閱讀理解能力係咪有問題?

專家一樣「聚焦」緊科興,起勢咁追報告,咁係咪代表建議採用科興?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-25 05:06 PM 發表

日本有錢人係因為根本打唔到輝瑞水貨,
大佬,輝瑞要零下70度呀!點水貨畀你?!
0下70度先打到?你係咪想人笑你智力?

引用:
原帖由 mo5k5 於 2021-1-25 06:39 PM 發表

0下70度先打到?你係咪想人笑你智力?
人哋講儲存,運送呀!打之前當然要解凍啦!

你係咪想人笑你智力?

引用:
原帖由 ivan00000 於 2021-1-25 18:36 發表

就算有齊報告,但事實有死亡個案出現,咁要否再觀察研究。之前南韓法國賽諾菲流感疫苗死亡事件,流感疫苗唔會不齊試驗都不採用,點解輝瑞又 不同標準
因為美國的係大晒架

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-1-25 05:01 PM 發表
班人大政協上晒深圳打啦, 係咪唔想俾貨香港呀?

因為佢地遲下要上去開會

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-25 04:42 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210125/430406250316959744206879.jpeg/wnE8RL95dVZGORYjmSkBsH9BI8YGAv9W8PMOMPDzDjA

撰文:朱海棋 2021-01-25 15:13

最後更新日期:2021-01-25 16:15

港府訂購的其中一款新冠肺炎疫苗為內地 ...
香港東戇鳩你唔要大把其他國家要

引用:
原帖由 supersupersam 於 2021-1-25 06:39 PM 發表

乜你吾知道原因嗎?🤣🤣🤣🤣
美國有成千萬人確診
佢哋數據庫夠哂多數據做報告
相反
大陸依家得幾十人確診
點樣做到第三期數據呀
話你知個數據庫得幾十人呀?

所以咪冇第三期啦
要等巴西、中東、非洲d數據回報
有邊隻國產疫苗喺中東、非洲做測試?

原來你唔明建議聚點解,仲要死拗, 真是文盲,唔識中文睇埋英文。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]