• 瀏覽: 15,349
  • 回覆: 239
+8
引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-25 09:39 AM 發表
屌!唔做又話政府抗疫不力,做又話擾民,咁你哋有乜建議吖
冇建議,但乜撚都反

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-1-25 09:27 AM 發表
政府於周六凌晨四時宣佈引用《預防及控制疾病規例》第599J章,將佐敦列為「指定區域」,有傳深水埗將成下一個受限制的「指定區域」。21名民主派深

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210124/430159290251087872630718.jpeg/KaEQNC9wgF_DUOxXLj8uHMh-O437QLZhFs7ctxbO3Lc

封你咪 ...
全世界國家都lockdown城市甚至國家抗疫,無知區議員真井底之蛙。。。

我住既屋苑今個月都有確診,如果封區有效既我唔介意封兩日

反對?同小學生反對上堂吾比玩game一樣,佢地好吾成熟

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-25 09:57 AM 發表

你弱智完未?
有得完嘅咩?送張白咭俾佢啦

引用:
原帖由 排毒美顏佬 於 2021-1-25 09:56 AM 發表
香港人新態度:「攪乜都得,總之唔好攪到我」
不嬲都係咁

引用:
原帖由 排毒美顏佬 於 2021-1-25 09:56 AM 發表
香港人新態度:「攪乜都得,總之唔好攪到我」
已經好耐了!
事不關己,己不勞心
睇下d司機响街見到人地撞車都唔會理,最緊要唔好塞住佢

反對嘅人最好係染疫人士,要不然就沒有資格反對。 

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-25 10:30 AM 發表
政府唔搞
推個波俾佢地自理
由班曱甴議員自己城市自己救
咪益咗佢地抬高咗佢地!
駛乜理佢地講乜,應做就去做就可以了

區議員意思係咪想話居民染病死晒咪安寧咯。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-25 10:09 AM 發表

我覺得呢次封區,根本搵嚟搞,日日響度吹油尖旺「持續增加」,搞到人心惶惶,全港心理擔重,到最後,只搵到13條友出嚟。
我都唔明,點解要響度日日吹?自第四波爆發以嚟,每日過百,真係閒閒地,回落後每日都50-80左右徘徊,直至封區前都係每60-80之間,你只可以話當區數字偏高,但並不表示係「持續增加」,「持續增加」的條件,一般人心目中係今日六十,明日七,後日八十,大後日九十,咁樣或者類似上升才符合 ...
13宗平均感染3個變39宗,39宗再每人感染3個,係117宗,每人再感染3個。。。。如果死一個人,就多一個家庭傷心,腦殘嗎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-25 09:39 AM 發表
屌!唔做又話政府抗疫不力,做又話擾民,咁你哋有乜建議吖
佢有冇分到咩叫必要乜嘢叫做不必要!

岸鳩,香港是政府和香港警察話事,你老母一個區議會反對什么,請國安部把這些破壞國家安全的所謂區議員全拘捕

引用:
原帖由 老納 於 2021-1-25 09:58 AM 發表
如果有需要封而你唔俾封,一切後果由你深水埗區議會負責,包括所有正價醫療費及死亡賠償!
其實最好 一切後果由反對人士負責。

你老母閪封嗰兩三日喊驚咁,最好乜柒都唔好做好冇?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]