• 瀏覽: 15,362
  • 回覆: 239
+8
引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-25 09:39 AM 發表
屌!唔做又話政府抗疫不力,做又話擾民,咁你哋有乜建議吖
YC特質,千錯萬錯都係政府嘅錯,唔係佢哋邊有生存空間?

引用:
原帖由 排毒美顏佬 於 2021-1-25 09:56 AM 發表
香港人新態度:「攪乜都得,總之唔好攪到我」
唔係新態度,係恆常態度。仲要係唔好攪到我之餘,你政府都要攪掂啲嘢,否則就係你政府責任。香港人嘅態度,全部都你你我我,永遠唔會係我哋😔

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-1-25 09:27 AM 發表
政府於周六凌晨四時宣佈引用《預防及控制疾病規例》第599J章,將佐敦列為「指定區域」,有傳深水埗將成下一個受限制的「指定區域」。21名民主派深

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210124/430159290251087872630718.jpeg/KaEQNC9wgF_DUOxXLj8uHMh-O437QLZhFs7ctxbO3Lc

封你咪 ...
我覺得呢次封區,根本搵嚟搞,日日響度吹油尖旺「持續增加」,搞到人心惶惶,全港心理擔重,到最後,只搵到13條友出嚟。
我都唔明,點解要響度日日吹?自第四波爆發以嚟,每日過百,真係閒閒地,回落後每日都50-80左右徘徊,直至封區前都係每60-80之間,你只可以話當區數字偏高,但並不表示係「持續增加」,「持續增加」的條件,一般人心目中係今日六十,明日七,後日八十,大後日九十,咁樣或者類似上升才符合「持續」的定義,這樣的數字只能稱之為「居高不下」,但不能以「持續增加」稱之。
到底想點?我估係試水溫,先封三幾個區,看反應才繼續,到最後,都係要全民檢測先確實搞掂。
但全民檢測都要配合,不得讓其他人入口,就算香港居民,咩人都好,都要14+7隔離,仲有,點樣清除假難民、非法居民、逾期居留呢類人都要大力打擊,先可以達致效果。
今次封區,只搵到13人,得0.1x%,根本同其他強檢比率差不多,居民染疫一定有,區區都會有,但最大問題係,啲假難民、非法居民、逾期居留一早走晒呢,咁樣檢根本冇用,最大傳播鏈根本就在呢類人中。留番響度畀你檢嘅,問題已不大。

美警車 碾人!!!!

https://www.mirror.co.uk/news/us ... s-over-man-23374790

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-25 09:51 AM 發表
佢哋喺電台講,香港封區係受到中央施壓。將大陸嘓套抗疫方式用喺香港,係破壞一國兩制。
有咁嘅議員,點算?
因中國抗疫係成功lor,唔通抄英國個套咩   根本抗疫方式邊度黎唔係重點,有冇用就係重點

政府唔搞
推個波俾佢地自理
由班曱甴議員自己城市自己救

引用:
原帖由 無極獅子座 於 2021-1-25 09:56 AM 發表
讚成封關但係唔讚成封區,咩玩法黎
因為封關係全部攬炒!但封(自己)區關乎自身利益,所以,關可以封,但(自己)區萬萬不能封!

封又話唔封又話, 香港人真麻煩

Your fucking poorest district may threaten Hong Kong people's health assholes! 

放火堵路果時又唔見你班扑街出聲

長痛不如短痛

你班廢柴有乜建議?

區議員老幾呀

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-1-25 09:27 AM 發表
政府於周六凌晨四時宣佈引用《預防及控制疾病規例》第599J章,將佐敦列為「指定區域」,有傳深水埗將成下一個受限制的「指定區域」。21名民主派深

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210124/430159290251087872630718.jpeg/KaEQNC9wgF_DUOxXLj8uHMh-O437QLZhFs7ctxbO3Lc

封你咪 ...
反佢老母,夠膽就唔測。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]