• 瀏覽: 7,494
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-25 08:10 AM 發表

唔係話好多資金因為 LOTR (Loser On The Run) 去咗英國咩?
英國前境秀麗
香港人移民做送外賣
已可買獨立屋

熱賣及精選
只有支爆問題未知會有幾大哈哈哈哈哈哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-25 08:54 AM 發表

造謠
你用屁股唸下都知,如果只入不出,邊有人來投資
正當做生意有證明就可以滙出資金,我朋友係大陸賣完樓都係經銀行滙款落香港,做緊要係有資金證明,佢地洗黑錢當然唔可以

回覆 引用 TOP

又話外國企業好多搬走晒,什麼富士康、日本汽車、三星、搬晒去阿星國越南?

引用:
原帖由 holaben 於 2021-1-25 08:13 AM 發表

中國的確值得投資啊,效率高,你看西方討論做一個方案,就需要幾天甚至幾月,修建一條地鐵,需要幾年甚至幾十年,效率低不去說,又很懶惰,沒擔當,做錯事,就甩鍋,不負責任。
最重要係中國一黨專政- "一個黨專心施政"!
西方係多黨輪住上台玩嘢,執政黨任內決定嘅政策輪到反對黨上台就全盤推翻。
正如美國嘅制度:鐵打嘅白宮流水嘅黨派,無限loop!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-25 08:43 AM 發表

係咩?Tesla,雀巢公司瑞士母公司都係中國公司扮外資公司?
你直接踢爆KO, 叫黃人情何以堪?

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香江人 於 2021-1-25 08:39 AM 發表

中國錢只可滙入唔可以滙出,更多係大陸公司扮外資滙入救母公司,搬師回朝。
通用汽車都要扮外資先至可以起死回生.

回覆 引用 TOP

有人經常重提中國崩潰論,又話中國GPD向下世界之最,今天報導大量外資入國,究竟怎樣呀?我好混亂呵。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-1-25 09:11 AM 發表

又話外國企業好多搬走晒,什麼富士康、日本汽車、三星、搬晒去阿星國越南?
民進黨鼓勵台商撤出中國去印度

尋日另一帖有隻曱甴話中國靠炒樓谷起 GDP, 已經笑到仆街.  點知今日又有隻曱甴講咩有入冇出仲勁, 唔係幼稚無知得真係咁可憐掛?

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-1-25 08:16 AM 發表

黃絲嘅支爆夢想又要推遲嘞!🤣🤣
唔好意思
佢地日日蘿遣中...  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甩轆 於 2021-1-25 09:22 AM 發表

有人經常重提中國崩潰論,又話中國GPD向下世界之最,今天報導大量外資入國,究竟怎樣呀?我好混亂呵。
好心你唔好睇咁多fake news啦. 要了解中國最真實情況, 你只可以睇蘋果日報同大紀元.  間中睇下台灣新聞都好㗎, 只有佢哋可以直接接觸大陸民生, 知道大陸人連榨菜都食唔起.

佔全球1/6

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加燦 於 2021-1-25 09:30 AM 發表

好心你唔好睇咁多fake news啦. 要了解中國最真實情況, 你只可以睇蘋果日報同大紀元.  間中睇下台灣新聞都好㗎, 只有佢哋可以直接接觸大陸民生, 知道大陸人連榨菜都食唔起.
C兄.漏咗新唐人啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-25 08:06 AM 發表

聯合國貿易和發展會議(UNCTAD)周日(24日)發表報告顯示,全球外商直接投資(FDI)於2020年下跌42%,僅得中

國錄得4%增長,達到1,630億美元(約1.27萬億港元),超越美國成為最大外資流入國。
根據《全球投資趨勢監測報告》顯示,本年FDI由去年的1.5萬億美元(約11.8萬億港元)大幅下降至8,590億美元(約6.7萬億港元)。有關金額甚至較2009年金融海嘯低谷低30%以 ...
今個月中國已經被崩潰了,曱甴呆等下個月

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]