• 瀏覽: 1,890
  • 回覆: 24
a. F-35戰機超音速只能50秒,否則面臨解體危險

b. 在超音速飛行時,F-35B和F-35C的隱身塗層會起空泡,破壞該機隱形性能。這使得F-35C無法執行超音速截擊任務。

c. 美國發現在1.4倍音速飛行的時候,F-35B隱身戰機會出現熱損傷,將會導致,「隱身能力下降,通信、導航和識別天線受損,以及/或顯著的(水平尾翼損傷)」,隱身性能下降75%。

d. 美軍表示,F-35C戰機不能進行超音速攔截,而且,在1.3倍超音速飛行的時候只能保持50秒,然後過3分鐘,才能繼續加力50秒。

e. 美國海軍已經要求必須要提升F-35的速度,因為現在的1.4倍音速太慢,不能快速抵達前方空域,執行攔截任務。

f. 空軍的F-35戰機出問題,隨時可以在基地進行維護保養,而海軍航母在海上需要部署8個月,一旦飛機出毛病,就沒有地方維修了,畢竟航母飛機維護能力很有限。

g. 海軍陸戰隊的F-35B垂直起降戰機和F-35C航母艦載機上。現在F-35戰機面臨着13個一類問題,包括,頭盔顯示器無法引導飛行員在夜間在航母起降,在高壓力峰值的時候,飛行員會出現耳朵和鼻子疼。

h. 50%的F-35戰機無非完成一年戰備8個月的要求,主要是後勤維護能力太差。基地維護部門不太會修復損傷部件。關鍵是不同批次的F-35有39種不同部件組合,這都讓基地維護部門頭疼不已。

i. F35至今被發現近千個問題, 似乎仍是個投資無底洞去解決, 怪不得拜登政府改買返F16算數

https://kknews.cc/military/v592yza.html

F35賣出去,令野點會唔留返比自己,又唔見佢地賣f22出去 心照

引用:
原帖由 波濤Cute西瓜 於 2021-1-25 06:00 AM 發表
F35賣出去,令野點會唔留返比自己,又唔見佢地賣f22出去 心照
美國空軍在us military 網都不斷吐槽,f22已花了佢地23 billion usd, 不斷發聲想同佢講byebye

而家f35,美前防長又投訴佢唔應該發展,係一陀x

要重投f16懷抱

美國空軍真係大銀鑊

引用:
原帖由 波濤Cute西瓜 於 2021-1-25 06:00 AM 發表
不同嘅F22 零部件一樣不能通用,所以先至被奧巴馬要求停產

如俄羅斯隻皇牌米格41真是今年推出,美國現役戰機似乎冇得同佢‘’練‘’。

最高 5 mach的機速,導彈都打佢唔到,

看來美國要出動傳說中的 sr72 才可同佢徑賽!

引用:
原帖由 摸胸.呻吟鬼上身 於 2021-1-25 12:54 PM 發表

不同嘅F22 零部件一樣不能動用,所以先至被奧巴馬要求停產
留意上面有提,f35應有幾十個批次,唔同批次的靈件又唔可以互換

所以維修都麻煩過人,別國買了它,分分鐘因零件斷供應,全架機跪低!

買了f35的國家,豬啦投資隨時打水漂!

看得出,儍普奸商的本色

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-25 01:02 PM 發表

留意上面有提,f35應有幾十個批次,唔同批次的靈件又唔可以互換

所以維修都麻煩過人,別國買了它,分分鐘因零件斷供應,全架機跪低!

買了f35的國家,豬啦投資隨時打水漂!

看得出,儍普奸商的本色
閹割佬果兩架爛鳩航母以後分分鐘只能夠畀直升機或無人機仔起降

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-25 04:51 AM 發表
a. F-35戰機超音速只能50秒,否則面臨解體危險

b. 在超音速飛行時,F-35B和F-35C的隱身塗層會起空泡,破壞該機隱形性能。這使得F-35C無法執行超音速截擊任務。

c. 美國發現在1.4倍音速飛行的時候,F-35B隱身戰機會出現熱損傷,將會導致,「隱身能力下降,通信、導航和識別天線受損,以及/或顯著的(水平尾翼損傷)」,隱身性能下降75%。

d. 美軍表示,F-35 ...
掠水用嘅

引用:
原帖由 摸胸.呻吟鬼上身 於 2021-1-25 01:07 PM 發表

閹割佬果兩架爛鳩航母以後分分鐘只能夠畀直升機或無人機仔起降
睇怕都係,f35英國佬自己都維修唔到,剩係俾美國食佢維修費,食都食到窮,何況,而家的英國,根本係窮鬼

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-25 01:30 PM 發表

睇怕都係,f35英國佬自己都維修唔到,剩係俾美國食佢維修費,食都食到窮,何況,而家的英國,根本係窮鬼
近來有傳聞,美英想組聯合艦隊(大概要去對付中國);我覺得有可能老英想將一艘航媽暗地裡賣俾老美(表面上聯合艦隊,實際上美軍指揮)

F35維修貴又困難,航媽勁燒錢;老英今時今日,其實好難獨力維持艦隊;不如狐假虎威,借用美國艦隊維持英軍「威懾力」,可省錢

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-25 02:02 PM 發表

近來有傳聞,美英想組聯合艦隊(大概要去對付中國);我覺得有可能老英想將一艘航媽暗地裡賣俾老美(表面上聯合艦隊,實際上美軍指揮)

F35維修貴又困難,航媽勁燒錢;老英今時今日,其實好難獨力維持艦隊;不如狐假虎威,借用美國艦隊維持英軍「威懾力」,可省錢
英國幾個月前已發消息,因為海軍負擔不起航母的費用,所以考慮航母出租服務,不排除佢已租給美國使用!

引用:
原帖由 Arthur_Everett 於 2021-1-25 01:29 PM 發表

掠水用嘅
不排除特朗普一上任就急推佢出來迫契弟啃,吸金為目的! 救忙美國疲弱的經濟!

呢輪f35不斷傳鑊消息,怎解班平時不斷護航的台網打手唔見影嘅

其實f22都唔好得f35好多,

F22在超音速鬥時做完30分鐘後,會有解體的危機,而隱隱塗層同f35一樣,幾分鐘就起泡脫落

真係怎同可以超音速1.84 mach戰鬥的殲20b比膊?

所以,如早前所講,,中國的殲20才是真正的5代戰機之王!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-25 02:09 PM 發表

英國幾個月前已發消息,因為海軍負擔不起航母的費用,所以考慮航母出租服務,不排除佢已租給美國使用!
回樓主既題目,美軍開發F35的目的:

一來,令所有盟國不再開發下一代主力戰機,以後由美國拖著走,做獨市戰機生意

二來,要求盟國出資研制F35,減輕美國研制支出

三來,如果將來盟國不聽話,美國就會禁售F35;而盟國本身的F35隨時會被墜毀(或被打柴),等如垃圾。等如政治上操控「盟友」

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]