• 瀏覽: 12,330
  • 回覆: 134
+5
玩L到咁L大, 唔只凍結, 直接交晒以往黑金出入記錄比國安處, 直接充公, 包括名下資產及家人戶口.

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-1-24 10:57 PM 發表

老友,支那銀行係呢間先啱,佢旗下還有間支銀香港
HSBC : The Hongkong and Shanghai Bank

有你口中支那既地方名, 你仲用唔用?

一個唔高興HSBC 搬返黎亞洲咁許生真係功德無量

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-24 10:33 PM 發表
宣布流亡的前民主黨立法會議員許智峯,早前表示他與家人在滙豐銀行開設的戶口遭凍結,連同信用卡戶口也不能使用。今日許智峯在其 Facebook ...

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1983378/
一般而言,滙豐是收到法庭命令去凍結,否則銀行應要求客戶結清戶口,一切按合約行事。政客玩嘢啫!🤔🤔

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-1-24 11:04 PM 發表

咪就係,人人都知以下呢間先係支銀,旗下有間支銀香港
你用開冥通?

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-24 10:33 PM 發表
宣布流亡的前民主黨立法會議員許智峯,早前表示他與家人在滙豐銀行開設的戶口遭凍結,連同信用卡戶口也不能使用。今日許智峯在其 Facebook ...

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1983378/
學美國有咩關係

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-1-24 10:36 PM 發表
凍結逃犯戶口都有問題

質詢對象會否攪錯?
真係咁 特首就可以用中銀出糧啦!

中銀已犯國安法! 制裁林奠 幾時拉人?

引用:
原帖由 k808964 於 2021-1-24 11:34 PM 發表

咁滙豐係咪唔使守香港法律?一定係想撤出香港同中國
但係匯豐制裁特首喎!

中銀都有份

建行 工商呢? 勾結外國勢力?

流亡都可以咁屎忽鬼!正仆街

引用:

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
嬴乜?

引用:
原帖由 國指 於 2021-1-24 10:34 PM 發表
等收皮喇支那銀行
九唔搭八

引用:
原帖由 juniorcow 於 2021-1-24 11:01 PM 發表
一個微不足道嘅客仔就要銀行CEO上國會被質詢,英國佬真係好得閒,不如花多d時間救下就黎病死嘅國民好過啦。
一個教師都要689走出來吠啦,有乜咁出奇。

引用:
原帖由 國指 於 2021-1-24 10:34 PM 發表
等收皮喇支那銀行
支你老母

匯豐 不遵守 中國港區國安法
就讓他在 大中華區歇業

別忘了孟晚舟的事情 還沒跟他算總賬呢!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]