• 瀏覽: 10,140
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
漢姦一隻

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-24 10:33 PM 發表

宣布流亡的前民主黨立法會議員許智峯,早前表示他與家人在滙豐銀行開設的戶口遭凍結,連同信用卡戶口也不能使用。今日許智峯在其 Facebook ...

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1983378/
HSbc 會因為咁,兩星期內升到55元

回覆 引用 TOP

匯豐真係, 兩邊不是人, 一於將總部搬離英國啦,

依家英國已脫歐, 留英金融業已經無乜好處.

英脫歐 金融服務業成輸家

金融服務業為英國GDP貢獻7%,也是英國最大的貿易順差來源。

2019年英國的金融服務業出口額達790億鎊(約8329億港元),而其主要服務對象正是歐盟。

英國金融機構失去進入歐盟單一市場的權利後,取而代之的是一種稱為「等效」的制度,進入歐盟,可隨時被撤銷,為英國金融業的前景帶來顯著的不確定性。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mycarrera 於 24-1-2021 10:33 PM 發表

宣布流亡的前民主黨立法會議員許智峯,早前表示他與家人在滙豐銀行開設的戶口遭凍結,連同信用卡戶口也不能使用。今日許智峯在其 Facebook ...

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1983378/
今次我撐許智峯,希望英國可以將滙控從金絲雀碼頭踢走,逼佢遷冊,離開倫敦返香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 都沒有 於 24-1-2021 11:25 PM 發表

CEO 都可以問下國會,知唔知守法係香港嘅核心價值
國會議員駁斥匯控個CEO:『知唔知當年英女皇派遣你地去上海開銀行,任務係幫賣鴉片的毒販做生意?』

回覆 引用 TOP

英國國會咁得閒?疫情搞掂嗱? 英國人真幸福

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 國指 於 2021-1-24 10:34 PM 發表

等收皮喇支那銀行
做人唔好咁白痴啦,低能仔

回覆 引用 TOP

應該將匯豐變中資控股,逼其遷冊回香港.

帳號注冊至今已滿十年,該說的已經說了,從此隱退.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-24 10:33 PM 發表

天大笑話,許智峯贏哂

新聞來源連結:
好,迫匯豐搬總部返香港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-1-24 10:57 PM 發表

老友,支那銀行係呢間先啱,佢旗下還有間支銀香港
有本事就咪L用中國野啦,ON9

回覆 引用 TOP

你老母質詢咗你班契弟叫私人企業除淨咗唔撚派息未啊?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 國指 於 2021-1-24 10:34 PM 發表

等收皮喇支那銀行
支你老母!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-1-24 10:36 PM 發表

凍結逃犯戶口都有問題

質詢對象會否攪錯?
老美都成日凍結入戶口啦, 有何不對?

回覆 引用 TOP

低低地

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]