• 瀏覽: 53,515
  • 回覆: 752
  • 追帖: 4
+63
由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

大家留意下港台拍攝罐頭的角度, 點解所有罐頭個面係向上的?

港台拍照都幾有技巧.. 如果記者咁拍, 大家又點睇呢?

最新消息: 港台竟然針對新聞部的抹黑指控予以嚴厲譴責, 港台一直堅持尊重事實,不偏不倚作中肯報道。

究竟港台係米眼盲同心盲? 原來港台的不偏不倚係靠較角度去屈人...

HK police force 比左小小見議港台記者.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1572014-20210123.htm

港台歪曲事實咗好耐啦!

即食麵滾水得啦,啲罐頭魚拉開就食得

個記者係咪港孩得咁緊要啊?莫非又係12歲校園小記者?

就算沒有罐頭刀都可以開不是易拉罐的罐頭,把封口在地上磨幾下就行,這點基本知識都沒有,港台妓者真心廢.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:26 PM 發表
由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1572014_1_L_20210123192612.jpg
點解港台重未執...中共廢到...

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-24 10:28 PM 發表

港府縱容垃圾傳媒

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-1-24 10:30 PM 發表
就算沒有罐頭刀都可以開不是易拉罐的罐頭,把封口在地上磨幾下就行,這點基本知識都沒有,港台妓者真心廢.
咪嗰啲一直飯來張口又話幫你爭取什麼什麼嗰啲廢柴

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-24 22:28 發表
港台歪曲事實咗好耐啦!
今次好似明顯左小小喎.. 下圖仲要來自毒果的.. 比毒果更毒?

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2021-1-24 22:30 發表

點解港台重未執...中共廢到...
香港有幾個山頭. 又要等中央出聲..

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:32 PM 發表

今次好似明顯左小小喎.. 下圖仲要來自毒果的.. 比毒果更毒?
師兄,有冇睇過612-811港台直播啊?第二日新聞全部扭曲事實!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-24 10:28 PM 發表

平時阿媽煮開
所以吾識6面
同果區陳子維一樣

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-24 22:35 發表

師兄,有冇睇過612-811港台直播啊?第二日新聞全部扭曲事實!
當然有啦. 但果陣黃人唔信. 而且現場片好多做假. 今次連死物都轉個角度去拍, 唔會當人傻呀?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:26 PM 發表

大家留意下港台拍攝罐頭的角 ...
有常識嘅人都唔會話響酒店賓館會提供煮食工具係嘩?不如話冇提供打邊爐器具啦,真係九唔搭八。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-24 22:38 發表

有常識嘅人都唔會話響酒店賓館會提供煮食工具係嘩?不如話冇提供打邊爐器具啦,真係九唔搭八。
比埋爐具就話你搞到佢地火災.HAHAHA

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]