• 瀏覽: 53,827
  • 回覆: 752
  • 追帖: 4
+63
應該向廣管局投訴港台發布假新聞。

12歲智商可能連麵都未識煮, 黑記無錯

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:26 PM 發表
由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

大家留意下港台拍攝罐頭的角 ...
港台到底幾時摺

引用:
原帖由 frankielam88 於 2021-1-24 23:35 發表
應該向廣管局投訴港台發布假新聞。
係可以.. 但港台台長會保住個記者.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:26 PM 發表
由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

大家留意下港台拍攝罐頭的角 ...
衰人食屎喇

俾和牛你、好唔好??🤣🤣🤣

引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-1-24 23:36 發表

港台到底幾時摺
我聽到好多正常人都問呢個問題. 但政府一直唔答. 台灣都摺左中天. 美國一樣炒傳媒高層. 香港連作者都唔可以炒? 摺一個台要咁難?

平心而論,兩天物資其實足夠

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 11:36 PM 發表

係可以.. 但港台台長會保住個記者.
不過睇清楚佢寫係話賓館無煮食工具同罐頭刀,佢無講話個罐頭要罐頭刀開,擺明想玩文字遊戲,等一般無咁心水清嘅市民去覺得政府又做錯嘢。

港台仆街黑記,好快比天收!

你要幾憎一個人先會咁樣做

係啦,政府要檢討,煮食工具冇,食具又冇,點煮點食,傳媒應該要俾番獲發物資政府,記者去食西北風就可以,下次政府再搞圍封,一定要請米芝蓮五星大廚出馬,中西餐即叫即整,要廿四小時服務,而且因為被封冇得外出,居民冇得娛樂,應該要請明星藝人在圍封區內表演,及特區行政長官在圍封區內二十四小時鞠躬道歉,咁就勉強合格

引用:
原帖由 frankielam88 於 2021-1-24 23:41 發表

不過睇清楚佢寫係話賓館無煮食工具同罐頭刀,佢無講話個罐頭要罐頭刀開,擺明想玩文字遊戲,等一般無咁心水清嘅市民去覺得政府又做錯嘢。
主要係針對佢拍攝角度姐. 明眼人一睇就知佢做緊咩啦. 我唔係話佢要Support 政府. 但身為港台. 無理由誤導人政府都唔做野架.

食物下次唔洗再發,吾食7日先會餓死,俾幾支水咪算

呢啲叫擺拍,黑妓者正杏加橙

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]