• 瀏覽: 53,966
  • 回覆: 752
  • 追帖: 4
+63
引用:
原帖由 ttkwan 於 2021-1-25 03:23 AM 發表

日本級政策係同本地麵廠洽商成為官方供應而唔係臨急買日本貨啊!罐頭我都無嘢好講……餓起上嚟個麵當餅咁食都要得啊。
香港都無地震
點會有應變小組

記者如不是限制區內居民為什麼可獲發物資袋...?

引用:
原帖由 kashanl 於 2021-1-25 03:27 AM 發表
午餐肉有冇易拉蓋?
依款有...

而家超市買倒既罐頭好多都有易拉蓋~

引用:
原帖由 遠藤保仁 於 2021-1-25 03:53 AM 發表

香港都無地震
點會有應變小組
地震帶會隨板塊改變……藉口太遙遠嘅話應變唔係得地震嘛?

用熱水浸丁麵唔係話唔得,不過起碼10分鐘,同埋口感麻麻

下次對住D記者想體驗而入住賓館,都係派福麵把啦,廢事又呢樣果樣

另外咁多南亞印賓,營多啱食D囉!

梅林藍橙罐,係咪有條鎖匙去拎開?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-24 11:57 PM 發表
醒目應該派杯麵
到時又會話無熱水, 無義用. 
如果個記者玩荒島求生, 死L左九世. 

得罐午餐肉要用罐頭刀開,食唔到咪解封留返返屋企先食手信黎

引用:
原帖由 faip 於 2021-1-25 03:53 AM 發表
香(港獨)電台,以下假新聞,有冇高層出嚟承擔責任
總結罐頭刀成為最終受害者,躺著也中槍, 含冤而去。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 22:26 發表
由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

大家留意下港台拍攝罐頭的角 ...
呢啲新聞報導嘅相片,真係太過偏頗!反而大家真係要留意一下,點解呢個電臺嘅記者,會發放啲噉樣嘅相片同報導?如果大家有去過超市或者雜貨鋪,買過同一品牌嘅罐頭都知道,罐頭係易拉罐,唔需要用罐頭刀。

政府仲咩出錢俾港台請個低能記者?????

嗰個記者要炒啦,做假新聞

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-24 10:28 PM 發表
即食麵滾水得啦,啲罐頭魚拉開就食得

個記者係咪港孩得咁緊要啊?莫非又係12歲校園小記者?
無筷子呀!!!柒頭皮

執L咗港台啦!

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-25 02:25 AM 發表

好老實,兩者都係,正常我地肯用腦諗嘅,都知問題響邊,我識好多教書嘅,專門吸收毒果知識,睇凍新聞,貪佢唔使用腦諗同分析,久而久之,腦就開始殘缺。又有啲專業人士,睇新聞淨係鍾意睇標題,內文係乜,冇咩人理,所以某啲報紙,標題寫成「鼠屍遍地」,佢地就會驚,以為真係好多死老鼠,但查實細睇內文你就會發現,係咁吹大而已,圍封咗冇人清理,有問題係正常,何況只係只得一只死老鼠?我都話,有死老鼠可以報道,因為係事 ...
我非常理解個狀況,因為早年都曾經係傳統學校誤人子弟過幾年,絕大部份同事都係唔係識好多野同無時間去深入了解每件事,好多都係快餐文化、標題黨、以訛傳訛,本來都無乜野,不過總有一兩個同事識到d犯民賤友,跟住就會好似傳教咁洗其他同事腦,再加上有教協同教協報推波助瀾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]