• 瀏覽: 48,900
  • 回覆: 752
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:37 PM 發表

當然有啦. 但果陣黃人唔信. 而且現場片好多做假. 今次連死物都轉個角度去拍, 唔會當人傻呀?
而家啲傳媒語不驚人死不休,邊間我都唔講嘞,但唔係毒果,昨日有某媒體話圍封區遍地鼠屍,記住,係遍地喎,等我睇到,嘩,咁利害?有咩理由一圍封就有咁多老鼠嘅,唔通啲老鼠咁知風聲?
細睇內文,原來只係發現路邊有一隻死老鼠,咁其實有咩奇啫?死老鼠根本有時響街都經常有,畀車車死嘅又有,圍封咗冇人清理有一只鼠屍,你可以報道,但並唔係要語不驚人死不休咁用「遍地」嚟形容囉,惟恐天下不亂咁。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

熱賣及精選
引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:42 PM 發表

比埋爐具就話你搞到佢地火災.HAHAHA
睇得多,搞到香港好多人唔用腦諗嘢。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:37 PM 發表

當然有啦. 但果陣黃人唔信. 而且現場片好多做假. 今次連死物都轉個角度去拍, 唔會當人傻呀?
有好多日子我喺現場,做假嗰啲片,擺咗喺連登Google Drive,Cut頭cut尾!毒果,佢哋所謂國際線嗰啲片就喺度攞㗎啦!亦都有好多傻仔信嗰啲片係真⋯

十三歲都做得既職業係咁上下

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-24 22:47 發表

有好多日子我喺現場,做假嗰啲片,擺咗喺連登Google Drive,Cut頭cut尾!毒果,佢哋所謂國際線嗰啲片就喺度攞㗎啦!亦都有好多傻仔信嗰啲片係真⋯
一早知. 黃絲唔肯承認, 我睇live 所以佢地cut  唔到. 要係live capture d 片.. 新聞片永遠都係比你睇佢想你睇到的一部份.

但政府清毒媒都要做下野. 咩都無做過.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:26 PM 發表

由於傳媒在規例生效時身處「受限區域」,亦要接受強制檢測,多間傳媒都登記入住圍封範圍內的賓館。在接受檢測後,圍封範圍內人士都會獲發食物等物資,每袋物資袋各異。有傳媒獲發包括麵包、水果、荳奶、杯麵等可即食物品,亦有提供一盒口罩。

本台記者獲發的物資袋,有5包即食麵、一袋通心粉、4罐罐頭及一盒粟米粒,而賓館未有罐頭刀及煮食工具提供。               

大家留意下港台拍攝罐頭的角 ...
正pk,易拉蓋話冇罐頭刀

港台黑記唔識用熱水焗即食麵,唔識開易拉罐罐頭!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:49 PM 發表

一早知. 黃絲唔肯承認, 我睇live 所以佢地cut  唔到. 要係live capture d 片.. 新聞片永遠都係比你睇佢想你睇到的一部份.

政府入邊好多🪳⋯⋯
今時今日睇新聞,會睇多幾間傳媒,再睇埋新聞來源

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-1-24 10:44 PM 發表

而家啲傳媒語不驚人死不休,邊間我都唔講嘞,但唔係毒果,昨日有某媒體話圍封區遍地鼠屍,記住,係遍地喎,等我睇到,嘩,咁利害?有咩理由一圍封就有咁多老鼠嘅,唔通啲老鼠咁知風聲?
細睇內文,原來只係發現路邊有一隻死老鼠,咁其實有咩奇啫?死老鼠根本有時響街都經常有,畀車車死嘅又有,圍封咗冇人清理有一只鼠屍,你可以報道,但並唔係要語不驚人死不休咁用「遍地」嚟形容囉,惟恐天下不亂咁。
所以某次非法遊行, 咪有「200幻人」囉!

物資袋係比受限區域內既居民 (即係住係個區既人), 相信佢哋屋企都應該有煮食工具.
只有唔係住個區既, 先會無煮食工具 - 即係個班傳霉.

暴徒黃屍曱甴最喜歡去其他區扮該區居民.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 poorsa2 於 2021-1-24 10:51 PM 發表

正pk,易拉蓋話冇罐頭刀
係個受限區住既, 屋企應該會有煮食用具 (如果屋企無煮食用具, 就只能講句 - 真係窮到咁?).
只有唔係住個區既外來人, 先會投訴「無煮食用具」.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!
引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 10:49 PM 發表

連登後面嗰班人整出嚟嘅,19年6月開始有,差唔多香港所有嘅傳媒嘅直播都有,黃人點會唔知呀。

https://ncehk2019.github.io/nce-live/

引用:
原帖由 eos888 於 2021-1-24 22:57 發表

連登後面嗰班人整出嚟嘅,19年6月開始有,差唔多香港所有嘅傳媒嘅直播都有,黃人點會唔知呀。

https://ncehk2019.github.io/nce-live/
政府係時候清一清傳媒既毒. 其中一間最毒應該係港台.
現在都唔係要求佢幫政府講說話, 連報導真相既能力都做唔到. 點解唔炒左佢地呢?

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-1-24 10:57 PM 發表

係個受限區住既, 屋企應該會有煮食用具 (如果屋企無煮食用具, 就只能講句 - 真係窮到咁?).
只有唔係住個區既外來人, 先會投訴「無煮食用具」.
問題係記者張相,遮哂罐頭易拉蓋,內文話政府on9唔提供罐頭刀

垃圾黑記

回覆 引用 TOP

dklm

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]