• 瀏覽: 472
  • 回覆: 14
油麻地佐敦一帶指定區域禁足逾日,政務司司長張建宗今(24日)早會見傳媒交代進展,他指昨日(23日)已有接近7,000居民...

香港D狗官成日只係識講問題!同黃狗一Q樣!幾時先學到大陸D官員解決問題呀!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210124/mobile/bkn-20210124084818039-0124_00822_001.html

其實封區呢樣野, 有邊個地方可幾做到滴水不漏? 

官係唔完美, 因為香港人自己亦不完美 ..

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2021-1-24 05:39 PM 發表
油麻地佐敦一帶指定區域禁足逾日,政務司司長張建宗今(24日)早會見傳媒交代進展,他指昨日(23日)已有接近7,000居民...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210124/photo/bkn-20210124084818039-0124_00822_001_01b.jpg?20210124164058

香港D狗官成日只係識講問題!同黃狗一Q樣!幾時先學到 ...
封兩日 , 有乜用 ??

封三十幾小時,犧牲咁多人去搵十三個,究竟呢個係咩玩法?

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2021-1-24 06:54 PM 發表
咁又叫犧牲?

大規模封區封城, 中又好西又好, 都做過啦, 仲封耐d...

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-1-24 05:52 PM 發表

封兩日 , 有乜用 ??
好過無...

事倍功半。下次早啲封啦!

24 小時已把消息通天,走了幾多人當然不知。
有些可能是黑市居民,有些可能是身有屎被差佬通緝人士。

絕對要有決心做。再拖便全香港一齊死。邊條仆街嘈,便捉佢上國安處。傾覆中國,禍害香港。

而家政府無論做咩都會比人反比人鬧

事過了, 解封後, 如常生活吧。

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2021-1-24 06:54 PM 發表
咁係咪揾到千三個叫值得???

引用:
原帖由 ABBA9999 於 2021-1-27 06:55 AM 發表

咁係咪揾到千三個叫值得???
今次油麻地如果係零確診... 😌

此終做好過唔做

一個不漏,決心清零,有感染者地區全封。

主題標籤 #張建宗
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]