• 瀏覽: 11,849
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-24 07:21 PM 發表

人哋國家有佢自己法律,
事實上,中共連第三期臨床實驗都係剛剛開始就批左。
附合國情。不能照搬西方一套。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-1-24 07:29 PM 發表

你快d去問美國攞月球岩石啦,佢地大把貨。
"July 24 (p. 244): ... In U.S.S.R. TV viewers had live coverage for first time during mission at Moscow TV station hooked into Eastern Europe's Intervision network for live transmission of astronauts being deposited on carrier Hornet. Later, station devoted first two-thirds of final newscast to Apollo 11 and announced that Soviet President Nikolay V. Podgorny had sent telegram to President Nixon offering "our congratulations and best wishes to the space pilots."

Soviet Academy of Sciences president Mstislav V. Keldysh called voyage "a big contribution to space exploration and further progress of world science." Cosmonauts send message to Apollo 11 crew: "We... closely followed your flight. We wholeheartedly congratulate you on the completion of your wonderful journey to the moon and safe return to earth.""
===============================================================================================

Self-explanatory!

Can someone translate what  "We... closely followed your flight" means?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-1-24 07:49 PM 發表
買輝瑞啦,我唔打 
咁你點算? 科興又凍過水!

引用:
原帖由 hk_hacker 於 2021-1-24 07:58 PM 發表

香港d垃圾專家,睇唔睇得明都成問題,望一望猿國勇都知乜料
咁就梗係唔夠話板藍根可以醫沙士嗰啲專家勁啦!

引用:
原帖由 WWarmani 於 2021-1-24 07:52 PM 發表
因為研究時間不足,其實幾隻疫苗都係未成熟,即係比較風險和效用之間作出選擇,白啲講有份接種的人都要承受風險,冇嘢係百分百的更何況這種特殊情況,但香港班所謂專家話未收到科興詳細數據所以唔比打喎?我想問下中國果班就唔係專家咩?但國家已正式批准使用喎!不少國家已經用緊啦!真係得啖笑⋯⋯
你好似連中國未批准使用科興都未知喎?!

自己未批就賣俾人哋,係咪好奇怪呢?

「中國果班就唔係專家咩?」,不予置評。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-1-24 09:21 PM 發表

今日講加州打輝x即死一個,唔怕咩?
美國打咗1100萬劑至死一個?  冇可能咁少!

仲有,好似未證實係輝瑞。

"The Placer County Sheriff’s Office said in a Facebook post that the individual tested positive for the virus in late December, KTLA’s sister station KTXL in Davis reported.

"The individual was administered a COVID-19 vaccine several hours before their death on January 21, 2021,” the agency wrote. “The vaccine was not administered by Placer County Public Health.”

Officials did not elaborate on where the patient received the shot and which vaccine was used in this particular case."

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-24 07:59 PM 發表
睇左無線新聞,主持間佢點解唔買國藥時,仾的回答,,,垃圾磚家
唔知仲以為香港最高領導人,或者公共衛生最高負責人係許樹昌。佢話買就買,唔買就唔買!

引用:
原帖由 laws168168 於 2021-1-24 11:36 PM 發表

滅活疫苗必須是P3實驗室+車間,
老尾都是P2之下實驗室,是無法生產滅活疫苗,
只能生產低成本不明成效的改基因疫苗。
美國生產唔到滅活疫苗,呢個笑話都幾好笑!我睇好似75年前都生產緊!

又或者1945年中國已經幫美國代工?

美國本土疲苗生產商。

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2021-1-25 02:43 AM 發表
香港醫療司法等機構再不改革不換人(港府有很大責任) 再讓這班黃人繼續搞下去 真是無解了  

科興疫苗供不應求 誰在意香港這點鼻屎訂單 愛要不要  

人家怕的是你班香港黑醫護為政治目的故意使壞抹黑(西方媒體蛙島香港毒媒小黃人一直系統性的攻擊抹黑中國大陸任何進步及成就 在疫苗這件事上當然更不會放過 )
你係咪認為國產疫苗有特權,可以報告唔公佈,醫學期刊唔登,研究資料欠奉,人哋都老馮要批? 跟足規矩程序做嘢就係黃? 呢啲基本嘢都冇,都有人肯買,有人敢打係佢哋嘅事,香港市民嘅健康、風險就要靠專家把關!

香港暫時仲未去到要紅唔要專! 不過放心,離呢日唔遠!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-25 10:38 AM 發表
做咩科興係都唔肯交數
唔通條數真係點砌都砌唔掂
而且暫時都只係批咗打國藥
香港應該要問定中國真無得買國藥
交唔出不外乎幾個可能:

1.  根本未有完整報告、數據,做緊。

2.  唔打算做報告,以多個國家大量採購、接種呢個事實代替報告、數據。

3.  有,但難睇,一公開隻嘢唔使賣。

4.  有,但公開要得到國家機構批准。 未開綠燈,原因未明。

中國嘅嘢,有其獨特一套!

引用:
原帖由 laws168168 於 2021-1-25 05:30 PM 發表

科興疫苗有問題早就被西方毒霉吹上宇宙拉,
但只有西方改基因疫苗打死人,系死於自然才對。
香港12磚家,只定科興一家滅活疫苗,已很智障,中國有好幾家,
明知全世界疫情嚴重,懶理疫苗訂唔訂,明顯失職。
「懶理疫苗訂唔訂,明顯失職。」

乜決定訂課嘅唔係陳姑娘咩?係都係佢失職,或者佢上面嗰個啦!開頭話市民打疫苗冇得揀嗰個呢!

估唔到一語成懺,分分鐘真係冇得揀 ------ 冇國產疫苗揀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]