• 瀏覽: 11,882
  • 回覆: 142
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 06:43 PM 發表

我係話"跟足程序"呀. 佢地個個都係唔跟程序咁審批.

你有無睇"正常" 新聞架. 其實我地正常人唔介意你打mRNA 疫苗架. 不過政府唔好迫正常人都打mRNA 就夠啦.
「我係話"跟足程序"呀. 佢地個個都係唔跟程序咁審批」

「跟足程序」個程序應該係點呢?若果你用以前疫苗研發所用時間做標準,可以話冇一隻疫苗係「跟足程序」,包括國藥、科興。科興連大陸藥監局都未批准使用。

引用:
原帖由 testfriend 於 2021-1-24 06:47 PM 發表
咁多國家都打緊,香港政府仲要人地比數據
咁即係做嘢冇規冇矩。樓上啱啱仲有人話要「跟足程序」嘛!

先打黑醫再打黑謢用廢水,正常醫護打科興,我衹打科興疫苗

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-24 18:50 發表

「我係話"跟足程序"呀. 佢地個個都係唔跟程序咁審批」

「跟足程序」個程序應該係點呢?若果你用以前疫苗研發所用時間做標準,可以話冇一隻疫苗係「跟足程序」,包括國藥、科興。科興連大陸藥監局都未批准使用。
FDA 講明 "Emergency use", 要後補資料. 其實香港大約都係咁. 而香港可以選 mRNA/滅活. 就係咁簡單. 而打疫苗都要提醒每隻疫苗都有一定風險. 老實講, 世衞之後都會批國藥/科興, 唔通香港專家咁自大? 好心你睇多D '正常' 新聞啦.

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2021-1-24 18:52 發表
先打黑醫再打黑謢用廢水,正常醫護打科興,我衹打科興疫苗
最好比黑醫護同小黃人打 mRNA..

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-1-24 06:45 PM 發表
其他疫苗既報告有幾完整? 人地造假都無人敢踢爆啦。
港府專家話輝瑞交咗過千頁資料。

「人地造假都無人敢踢爆啦」,咁冇乜討論空間喎。呢啲事通常大陸比較常見,踢爆就帖都俾人刪埋!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-24 18:55 發表

「人地造假都無人敢踢爆啦」,咁冇乜討論空間喎。呢啲事通常大陸比較常見,踢爆就帖都俾人刪埋!
希望呢批專家都打mRNA 啦.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 06:53 PM 發表

FDA 講明 "Emergency use", 要後補資料. 其實香港大約都係咁. 而香港可以選 mRNA/滅活. 就係咁簡單. 而打疫苗都要提醒每隻疫苗都有一定風險. 老實講, 世衞之後都會批國藥/科興, 唔通香港專家咁自大? 好心你睇多D '正常' 新聞啦.
我食緊花生睇吓國藥、科興交乜嘢資料俾世衛審批,定係世衛話唔需要。

唔知點解我覺得係國產疫苗唔想賣俾我哋⋯⋯

科興點解唔交報告?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-24 06:55 PM 發表

千頁又點? 你分到真偽咩? 美國要造假,全世界都唔敢出聲啦。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-1-24 07:06 PM 發表

千頁又點? 你分到真偽咩? 美國要造假,全世界都唔敢出聲啦。
係呀!登月做假連死對頭蘇聯都唔敢踢爆,反而仲要恭起美國。美國實在太可怕喇!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-24 06:54 PM 發表

最好比黑醫護同小黃人打 mRNA..
這是最好的,我絕對支持

引用:
原帖由 whiskybase 於 2021-1-24 07:05 PM 發表
科興點解唔交報告?
交唔出不外乎幾個可能:

1.  根本未有完整報告、數據,做緊。

2.  唔打算做報告,以多個國家大量採購、接種呢個事實代替報告、數據。

3.  有,但難睇,一公開隻嘢唔使賣。

4.  有,但公開要得到國家機構批准。 未開綠燈,原因未明。

中國嘅嘢,有其獨特一套!

引用:
原帖由 XEO 於 2021-1-24 06:08 PM 發表

外國咁多地方打緊國產疫苗,人地唔洗睇報告? 米玩啦....
人哋國家有佢自己法律,
事實上,中共連第三期臨床實驗都係剛剛開始就批左。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]