• 瀏覽: 1,049
  • 回覆: 31
公務員工會聯合會總幹事梁籌庭認為,要求公務員簽署宣誓聲明,會令公務員擔心言論空間受影響,亦擔心令年輕公務員離心更強。 梁籌庭於本台節目《城市論壇》表示,相信公務員日後會非常小心言論,又指違誓後果可能涉及刑責,令公務員擔心。他認為,公務員的薪酬福利對年輕公務員而言,並非特別吸引,而中層公務員亦獲私人市...

唔簽就咪做啦

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1572086-20210124.htm?spTabChangeable=0

係就辭職啦,或吾好入職!

回覆 引用 TOP

唔好做啦

附件

117155972_4721394244544815_1027747632210824366_o.jpg(483.6 KB)

2021-1-24 03:44 PM

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8 (1).jpg(154.65 KB)

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8 (1).jpg

08TStoALMRn93AYfhsDySLRnSJwOEpRHwbSf2cG0n9k.jpg(134.64 KB)

83b0815f-6378-4cba-8f16-e32cb55d3d21.jpg(137.87 KB)

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8.jpg(160.38 KB)

咁辭職啦,食政府又要反政府,咁無骨氣既事

AC米蘭永遠會歌

還我本性 心裡嗌著這兩個字
紅紅黑 就係咁撚慳
引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-24 03:40 PM 發表

公務員工會聯合會總幹事梁籌庭認為,要求公務員簽署宣誓聲明,會令公務員擔心言論空間受影響,亦擔心令年輕公務員離心更強。 梁籌庭於本台節目《城市論壇》表示,相信公務員日後會非常小心言論,又指違誓後果可能涉及刑責,令公務員擔心。他認為,公務員的薪酬福利對年輕公務員而言,並非特別吸引,而中層公務員亦獲私人市...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1572086_1_L_20210124132823.jpg
唔能想做咪走囉, 反正班人都養唔熟, 你駛能兜呀

回覆 引用 TOP

即係好似 同長實打工但係又要反李+x, 你同公司理念不一致就唔好撈啦, 辛苦自己又辛苦人哋呀

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

公務員是特區政府集體紀律,連公務員不尊重宣誓,令市民產生更大錯誤信息

回覆 引用 TOP

公務員代表特區政府形象

回覆 引用 TOP

有離心咪走人LAW...
而家唔比辭職咩???
最好全部有離心, 黃絲, 黑暴走晒..
空D 位出來, 比其他人...
大把人想做政府工....

Le vent se lève, il faut tenter de vivre      [ Le Cimetière marin, Paul Valéry ]
有離心就走喇留係度把托咩

回覆 引用 TOP

講野好離地, 政就係想唔忠心的人走... 反正有大把人想做.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-24 03:44 PM 發表

唔好做啦
所以話條撚樣真係on99,呢個世界有冇聽過人唔要錢架

講幾多野最後都要為糧支,你睇吓國泰公會有板你睇

回覆 引用 TOP

一個。憂。字,就作古仔
憂你條褲甩啦

回覆 引用 TOP

呢條仆街冚家剷 為佐自己利益借年輕人過橋

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]