• 瀏覽: 1,284
  • 回覆: 31
+6
公務員工會聯合會總幹事梁籌庭認為,要求公務員簽署宣誓聲明,會令公務員擔心言論空間受影響,亦擔心令年輕公務員離心更強。 梁籌庭於本台節目《城市論壇》表示,相信公務員日後會非常小心言論,又指違誓後果可能涉及刑責,令公務員擔心。他認為,公務員的薪酬福利對年輕公務員而言,並非特別吸引,而中層公務員亦獲私人市...

唔簽就咪做啦

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1572086-20210124.htm?spTabChangeable=0

係就辭職啦,或吾好入職!

唔好做啦

附件

117155972_4721394244544815_1027747632210824366_o.jpg(483.6 KB)

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8 (1).jpg(154.65 KB)

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8 (1).jpg

08TStoALMRn93AYfhsDySLRnSJwOEpRHwbSf2cG0n9k.jpg(134.64 KB)

83b0815f-6378-4cba-8f16-e32cb55d3d21.jpg(137.87 KB)

v9dtDc2cCwOVPKeW7vRmUmiP5TMxV-i1UGA5n1BgOZ8.jpg(160.38 KB)

咁辭職啦,食政府又要反政府,咁無骨氣既事

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-24 03:40 PM 發表
公務員工會聯合會總幹事梁籌庭認為,要求公務員簽署宣誓聲明,會令公務員擔心言論空間受影響,亦擔心令年輕公務員離心更強。 梁籌庭於本台節目《城市論壇》表示,相信公務員日後會非常小心言論,又指違誓後果可能涉及刑責,令公務員擔心。他認為,公務員的薪酬福利對年輕公務員而言,並非特別吸引,而中層公務員亦獲私人市...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1572086_1_L_20210124132823.jpg
唔能想做咪走囉, 反正班人都養唔熟, 你駛能兜呀

即係好似 同長實打工但係又要反李+x, 你同公司理念不一致就唔好撈啦, 辛苦自己又辛苦人哋呀

公務員是特區政府集體紀律,連公務員不尊重宣誓,令市民產生更大錯誤信息

公務員代表特區政府形象

有離心咪走人LAW...
而家唔比辭職咩???
最好全部有離心, 黃絲, 黑暴走晒..
空D 位出來, 比其他人...
大把人想做政府工....

有離心就走喇留係度把托咩

講野好離地, 政就係想唔忠心的人走... 反正有大把人想做.

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-24 03:44 PM 發表
唔好做啦
所以話條撚樣真係on99,呢個世界有冇聽過人唔要錢架

講幾多野最後都要為糧支,你睇吓國泰公會有板你睇

一個。憂。字,就作古仔
憂你條褲甩啦

呢條仆街冚家剷 為佐自己利益借年輕人過橋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]