• 瀏覽: 3,142
  • 回覆: 18
https://hk.appledaily.com/column ... mp;utm_content=post

資料圖片
大肚婆的確唔係大晒,但又真係大啲啲咁多啦。正常有教養有同理心都在路上在車廂裏狹路相遇,至少會有禮讓之心。禮讓之餘,還要體諒。懷孕期間身心皆虛,產前產後抑鬱症不是新常識,脾氣偶爾發作一下,老公朋友路人忍讓一下,可以說,最容易受傷的女人,就是孕婦。
香港警察又有幾大呢,當然比任何市民大,只比某大大細小小咁啦。當港警遇上大肚婆孕婦,會得到什麼待遇呢?敬告全港大肚婆,為自保起見,記住戒急用忍。
防止罪行發生,是港警職責,於是時不時在土瓜灣一帶巡查,一名不幸的大肚婆被看中了,雖然說,孕婦也可以犯罪,甚至有利於用假肚子藏有攻擊性武器,例如雷射筆、士巴拿。好啦好啦,想搜查身份證罷了,你港警咪扮醫生全身搜查,五個包圍一個,當葉繼歡級數重犯好唔好?好,使唔使雙手反鎖啊,好,必須的,又使唔使送到醫院,一直由女警在旁監視,直到答應自簽擔保金,女警才在醫院的犯罪現場撤退啊。如果保釋金反映罪行有多嚴重,孕婦此案是大過她的肚子,是港幣兩百大元啊。
原來阻差辦公罪行等值三兩百大元,早知扮日本皇軍治下時期扮順民,早啲響吖,兩百蚊我豪俾你囉,唔使搞到喺醫院早產吖嘛。據該名早產孕婦自述,港警罵她「死肥婆,我唔知你咩名」,受到如此辱罵,情緒激動之下頭暈要坐地上。好啦好啦,當孕婦忽然大媽化刻意玩席地而坐好啦,正常人會好言安慰。面對孕婦情緒激動暴烈,香港警察不愧是暴警,不負以暴制暴之名,尤其帶頭大哥從雨傘開始就以暴力馳名。
好心啦,現在影片就是王道,人在做,天眼與手機在看。看見大肚婆你就罵她死肥婆,明知道該名「死肥婆」身體不適,不管真假,作個樣都要讓步啦,究竟係乜嘢心態嘅人形物體,會大大聲揶揄孕婦的肚子:「邊係呀,講咋」。
好啦好啦,你係警察,肚兜藏毒案不在少數,連真假大肚都分不清,即係無能。如果明知係真大肚,你故意侮辱一名準母親造假,即係冇品、冇血性、冇人性、冇道德、冇責任感、冇同理心,以後或以前,都冇資格為人父母。以上兩宗罪請任擇其一。
此案尚未完畢,七個多月早產嬰兒,正常人只能祝願沒任何後遺症。案情到這告一段落,本席宣判,大肚婆絕對大不過香港警察,因為一人身繫兩條命,只需要阻差辦公,就要雙手反鎖。你估大肚婆真係大啲㗎!呸呸呸。
/////////////////////////////////////
香港警察大過黑社會, 大過張建宗......

引用:
原帖由 nigel212 於 2021-1-24 01:42 PM 發表
林夕飲左忘情水?
前年八月五日佢吾出聲?

選擇性正義!林夕正卜街!
既然是藍絲,
為何遇到警員盤查便發顛。
藍絲可以有特權唔帶身份證?
毒果寫的東西有幾成真,
大家心照。

生曱甴仔???

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-1-24 04:15 PM 發表

既然是藍絲,
為何遇到警員盤查便發顛。
藍絲可以有特權唔帶身份證?
毒果寫的東西有幾成真,
大家心照。
警察拉人是因為某人真的是犯了法, 做出法理不容的事, 而不是取決於某人的立場.
被搆捕的人真的是犯了法, 就是這樣簡單.

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2021-1-24 01:30 PM 發表

黑媒又造謠,抹黑啦。大肚婆就可以犯法拉。

仲有黃能不要扮建制。
BB入左ICU 喇

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-24 04:01 PM 發表

黑警針對孩子,老人,孕婦,不是新聞!這新聞最有趣的部分是...那個孕婦是藍屍!
藍轉黃

引用:
原帖由 big3624 於 2021-1-24 04:48 PM 發表
生曱甴仔???
FC 先

真的嗎?

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2021-1-24 11:13 PM 發表

做乜姐,自己圍爐好啲,唔係比人屌,比人寸又拉黑😎
如果真係撐警家庭就無話可說

主題標籤 #張建宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]