• 瀏覽: 8,726
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
+4
妓協又唔出黎發聲既?

無理由架,嗰邊明明有自由嘅空氣㗎,做乜發生呢啲事嘅!?

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-1-24 12:29 PM 發表
拜登甫當美國總統,繼續對上任總統特朗普任命的人「肅清」,3個美國聯邦出資的國際廣播公司的主席上周五(22日)突遭解僱。消

點解林鄭政府對呢啲外國嘢永遠學唔到。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210124/bkn-20210124010217679-0124_00992_001.html
痢不雅還可以不停被續約,真係搞笑

按照西方原則,請直接解僱啦

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2021-1-24 04:27 PM 發表

民主自由係一個利器,就如金箍圈一樣,
對內箍住美國人民的頭,夠膽對政府做咩野爭取咩野就係破壞民主自由的暴徒;
對外就箍住其他非同盟政府的金箍圈,人民暴動,只要話係爭取民主自由,政府就不得干涉,否則就係打壓民主自由的政府。
非常贊同

林鄭學下野啦

但香港政府就唔識管好香港電台。

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-1-24 12:31 PM 發表
香港公營電台每年浪費幾多公帑!
全部調去邊境野外清潔
吾做就走
將港台拆左起樓

邊三間?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-1-24 03:47 PM 發表

林鄭幾時先出手炒港台果個南亞裔?
應該直接摺埋整個港台啦。港台對政府毫無用處。邊D市民需要呢個港台,那就自己集資買起佢囉。政府有乜理由日日係度燒銀紙,養隻專咬自己春袋既昂狗。

根本唔需要林鄭出手,肥仔張建忠已經有權出手整治港台,要台長提早退休,重整架構,再抄差妹殺一儆佰。全世界冇一個公營機構會同政府對着幹。

林鄭連炒一個夥記都唔敢,職位似乎重仲低級過深圳街道辦。

引用:
原帖由 nicekate 於 2021/1/24 12:29 發表
拜登甫當美國總統,繼續對上任總統特朗普任命的人「肅清」,3個美國聯邦出資的國際廣播公司的主席上周五(22日)突遭解僱。消

點解林鄭政府對呢啲外國嘢永遠學唔到。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210124/bkn-20210124010217679-0124_00992_001.html
千祈唔好對現屆香港政府有太多期望。

仲有個 Mark Simon,一定走唔甩!

林鄭學下人硬啲好唔好?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]