• 瀏覽: 492
  • 回覆: 12
美國的新冠肺炎死亡人數已突破二戰陣亡美軍總數,總統拜登繼上周四警告將有50萬人病死後,前日再上調預測,指國內死亡人數最終可能超過60萬。他亦簽署多兩項行政命令,提高貧困家庭每月獲取的食物資助金,並下令加快派錢予800萬名尚未收到援助的國民。

美國3.2億人最少有800萬貧困家庭,平均40個人就有一個貧民,無可能,我唔信,選舉自由可以解決任何社會問題,美國錢多到洗唔晒,仲會比民主香港人洗, 香港人要相信只要有選票,日日有德政,處處無窮人

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210124/00180_004.html

又可以印更多銀紙

乜有民主唔係無窮人嘅咩

lv 下賤到開倉震災. 理想國? 我屁! 成個國家得嗰條街係貴, 叫華爾街。成個爛國窮到連地鐵都冇錢換。

淨係識九叫中國人害自己, 仲有話口罩冇用醫療冇用因為根本冇錢買... 唔推卸責任俾外族, 兵變暴動都似。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-24 12:01 PM 發表
美國的新冠肺炎死亡人數已突破二戰陣亡美軍總數,總統拜登繼上周四警告將有50萬人病死後,前日再上調預測,指國內死亡人數最終可能超過60萬。他亦簽署多兩項行政命令,提高貧困家庭每月獲取的食物資助金,並下令加快派錢予800萬名尚未收到援助的國民。

美國3.2億人最少有800萬貧困家庭,平均40個人就有一個貧民,無可能,我唔信,選舉自由可以解決任何社 ...
睇下美國對中國加徵關稅後,中國對美易差不跌反升就知道美國點解有咁多貧窮戶。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-24 12:01 PM 發表

美國3.2億人最少有800萬貧困家庭,平均40個人就有一個貧民,無可能,我唔信,選舉自由可以解決任何社 ...
他提出的100日口罩計劃幾有見地,如果全民載口罩100日,到時大部份人有打針,可能除下口罩時可以全面解封.

好過不做

錢從何來..........唉........!!
已經瘋狂印美金..........再這樣印下去是個問題.....!!
美國民主黨上台之後.....次次都是花大錢買選票........之後幾年就出大事......!!
唯一方式就是向外戰爭.........未來世界又不和平...!!

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-24 02:38 PM 發表

他提出的100日口罩計劃幾有見地,如果全民載口罩100日,到時大部份人有打針,可能除下口罩時可以全面解封.
可能除下口罩時,發覺大家都面癱了,親友部份從此消失了

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-1-24 02:40 PM 發表
好過不做
即係好似林鄭D防疫蘇咁 ?

唐老襯行嘅係富者愈富嘅富戶政策
製造貧富懸殊,然後利用這不平等引發民眾不滿
跟住派錢減稅,再製造假想敵,營造恐慌及仇視,進行洗腦
燈神想走嘅係有社會主義特色嘅資本主義
最怕結果只會是兩邊不討好,反而左右做事難

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-24 02:48 PM 發表
錢從何來..........唉........!!
已經瘋狂印美金..........再這樣印下去是個問題.....!!
美國民主黨上台之後.....次次都是花大錢買選票........之後幾年就出大事......!!
唯一方式就是向外戰爭.........未來世界又不和平...!!
企業有大到不能倒
債仔都有大到唔怕追
碌卡度日嘅只會愈碌愈大
直到無人信,而尼樣嘢已明顯出現
去年第3季美元佔全球外匯儲備比例從年初嘅61.9%跌至60.4%,低於第2季的61.2%,已連續多季度下降
而最主要嘅國債"買家"依然係聯儲局

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]