• 瀏覽: 3,033
  • 回覆: 19
首先一定係醫護

然後老人院舍職員,誇境貨運司機。

其次是須要週圍走,服務群眾的行業:

例如警察,郵差,公交司機

再其次係供應日常生活用品的售貨員,運輸人員

重點係 : 長期病患和老人院院友,要排最後,免得死左後賴疫苗唔安全,而影響大眾信心。
要將疫苗先用於健康人士身上,證明疫苗安全後,才用於虛弱人士。

對大家都好

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-24 11:51 AM 發表
首先一定係醫護

重點係 : 長期病患和老人院院友,要排最後,免得死左後賴疫苗唔安全,而影響大眾信心。
要將疫苗先用於健康人士身上,證明疫苗安全後,才用於虛弱人士。

對大家都好
國內不准六十歲以上人士注射國產疫苗自有道理,根本夾硬要老人先打,是拿他們的性命來開玩笑。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2021-1-24 12:08 發表

國內不准六十歲以上人士注射國產疫苗自有道理,根本夾硬要老人先打,是拿他們的性命來開玩笑。
可惜有好多偽善者以為咁係好關愛老人

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-24 11:51 AM 發表
首先一定係醫護

對大家都好
唔使賴,而家已經有一隻疫苗係有多宗死亡及嚴重副作用案例,而且今次香港市民仲係已經冇得,只有廢水可以打,我年紀大唔想揾命搏,所以我決定做一次刁民!

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-24 11:51 發表
首先一定係醫護

對大家都好
十分認同。

引用:
首先一定係醫護

對大家都好
支持你嘅想法,始終隻藥太新,不論邊個國家出的,都會有小小問題,而且外國嘅疫苗大多數未走晒程序緊急使用。。。

可以講係邊用邊當做是臨床,現時外國疫苗是平均一千人有一個出問題,但佢哋唔講出問題個啲,只係會話比大家聽用咗一千支疫苗救回999人的性命。。。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-1-24 03:30 PM 發表

唔使賴,而家已經有一隻疫苗係有多宗死亡及嚴重副作用案例,而且今次香港市民仲係已經冇得,只有廢水可以打,我年紀大唔想揾命搏,所以我決定做一次刁民!
外國最新的疫苗技術會改變基因,令人類基因突變,而且為了保持疫苗活性,疫苗內加上大量防腐劑「鄰乙汞硫基苯酸鈉」(也稱為硫柳汞),人體吸收以後可能會生癌或者生弱智低能畸形BB

總之不能為老人優先注射

引用:
原帖由 goold 於 2021-1-25 12:54 AM 發表

外國最新的疫苗技術會改變基因,令人類基因突變,而且為了保持疫苗活性,疫苗內加上大量防腐劑「鄰乙汞硫基苯酸鈉」(也稱為硫柳汞),人體吸收以後可能會生癌或者生弱智低能畸形BB
先唔講哩隻疫苗對人體基因日後有乜影響,單單現今已經即刻有負面案例就已經足以應該停止接種,嗰D話冇所謂最緊要有得打嘅就請便,但係就唔好推D老弱人士去死,記住第日自己仆街唔好喊就得!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-1-25 11:57 發表

先唔講哩隻疫苗對人體基因日後有乜影響,單單現今已經即刻有負面案例就已經足以應該停止接種,嗰D話冇所謂最緊要有得打嘅就請便,但係就唔好推D老弱人士去死,記住第日自己仆街唔好喊就得!
接不接種係一回事
接種次序係另一回事

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-25 12:59 PM 發表

接不接種係一回事
接種次序係另一回事
表面上好似係兩回事,但實則係同一件事!當mRNA疫苗首先接種,你會覺得知情者會打咩?反正我唔會,我一定會等滅活疫苗先打,反之亦然!
所以根本就唔存在乜嘢次序問題, 要打的會第一時間去打,要等的亦會繼續等, 所謂接種次序都只不過係一個偽命題

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-1-25 16:02 發表

表面上好似係兩回事,但實則係同一件事!當mRNA疫苗首先接種,你會覺得知情者會打咩?反正我唔會,我一定會等滅活疫苗先打,反之亦然!
所以根本就唔存在乜嘢次序問題, 要打的會第一時間去打,要等的亦會繼續等, 所謂接種次序都只不過係一個偽命題
應該話,你著眼於打乜疫苗
我著眼於邊個打先

無論任何類型和牌子的疫苗,都不應為老人或長期病患者先打

至於輪到你的時候打不打,才再決定

引用:
原帖由 Perfect 於 2021-1-25 04:21 PM 發表

應該話,你著眼於打乜疫苗
我著眼於邊個打先

無論任何類型和牌子的疫苗,都不應為老人或長期病患者先打

至於輪到你的時候打不打,才再決定
如果閣下着眼於應不應為老弱及長期病患人士接種的話,咁哩嗰其實係兩難嘅問題,因為其實任何病毒對於老人家,體弱及長期病患人士都係高危及致命嘅,而政府針對此類人士作優先第一考慮亦無可厚非,最終問題又係回歸返去疫苗嘅安全問題上,邊隻疫苗安全程度高同少D副作用就用邊一隻,因為無論任何年齡層及體質人士都會面對同樣問題,君不見打完立即昏迷又有,面癱甚至有身體健康嘅醫生接種疫苗16日之後死亡亦有,咁嘅情況底下難道閣下仲認為乜嘢人接種重要過疫苗安全問題?

。孔繁毅稱該疫苗都未有第三期報告,跟科興一樣未能在香港使用,「(國藥疫苗)有在內地做研究,可能『中國疾病預防控制中心』認為有當地數據便可以開始接種,香港就要有經同行審閱的第三期報告才開始。」

===

只是沒香港要的報告,香港要的報告是要“同行認可“,所謂同行就是西方哪些“牛津,劍橋,斯坦福的專家“

你覺得那些所謂同行會讓“國藥“,科興這么容易發出報告??自己的疫苗就可以,點解香港就要等這樣的報告呢?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2021-1-25 18:38 發表

如果閣下着眼於應不應為老弱及長期病患人士接種的話,咁哩嗰其實係兩難嘅問題,因為其實任何病毒對於老人家,體弱及長期病患人士都係高危及致命嘅,而政府針對此類人士作優先第一考慮亦無可厚非,最終問題又係回歸返去疫苗嘅安全問題上,邊隻疫苗安全程度高同少D副作用就用邊一隻,因為無論任何年齡層及體質人士都會面對同樣問題,君不見打完立即昏迷又有,面癱甚至有身體健康嘅醫生接種疫苗16日之後死亡亦有,咁嘅情況底下難 ...
不不不,任何人可自由接種

由於初期疫苗必定不夠
文中主旨係研究接種優先次序(自願的,因為自願都爭崩頭,唔會理安不安全),不要給老人和病患優先

要留給其他界別人士

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]