• 瀏覽: 1,753
  • 回覆: 37
諗出黎果個個腦真係裝屎...

讀書果時會唔會有老師同你講:聽日會有突擊測驗 

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-24 11:28 AM 發表

因病毒有潛伏期!走佬嗰D累死人!
好多低下階層,餐搵餐清,你不比他們返兩日工,慘過去死。
而且好多老板是不體諒,除了沒有兩日人工外,好多是日薪散工,人地不理解見你甩底兩日,好多散工將來都不再搵他們做。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-1-24 10:51 AM 發表
【明報專訊】新冠病毒襲港一年,昨確診破萬,專家倡議爆疫的油麻地要禁足檢測一周後,港府昨首次動用限制與檢測宣告權力,在油麻地及佐敦圍封「受限區域」並實施「留在原處所」檢測令,約1萬人須即日檢測,並禁足兩日,待全區人確定結果才可離開,望達「小區清零」,結果至昨午1時,即封區9小時為3000人檢測。有醫生批評港府已錯失3次圍堵病毒機會,疫情已擴散,且事前走漏風聲引致有人撤離,令成效大打折扣。特首林鄭月娥 ...
電視新聞見到疫區十個檢疫人士7個都係南亞人,仲以為去咗東南亞。

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2021-1-24 12:41 PM 發表

電視新聞見到疫區十個檢疫人士7個都係南亞人,仲以為去咗東南亞。
全世界都有呢 D 地方。
正如北美唐人街範圍,你以為去了大陸。
昨日入西貢市中心,你又以為去了外國。

玩法永遠一樣 每次政府一做野 就一定有班磚家撲出來 講做錯

引用:
原帖由 PTU2048 於 2021-1-24 12:04 PM 發表

下次會圍堵九龍半島,跟住系新界⋯⋯慢慢擴大範圍⋯⋯不如一次做哂全檢
是,咁才有效。加埋範圍大,打工仔上不到工,老板都沒有聲出。

十年前邊有咁多南亞人,治安都冇咁差。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-1-24 12:42 PM 發表

全世界都有呢 D 地方。
正如北美唐人街範圍,你以為去了大陸。
昨日入西貢市中心,你又以為去了外國。
十年前邊有咁多南亞人,治安都冇咁差。

走漏風聲誰該問責?不會又係官官相護吧!

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-1-24 12:41 PM 發表

好多低下階層,餐搵餐清,你不比他們返兩日工,慘過去死。
而且好多老板是不體諒,除了沒有兩日人工外,好多是日薪散工,人地不理解見你甩底兩日,好多散工將來都不再搵他們做。
電視成日都講,係人都知啦!但佢萬—確診就累死好多人!

要追究邊條L樣放風出嚟.

即係佢個意思就有個內鬼走漏風聲啦? 咁你要捉個內鬼出嚟唔得㗎究竟係邊份傳媒第一個報道嘅查吓佢先啦

引用:
原帖由 ivan00000 於 2021-1-24 11:29 AM 發表
香港防疫點差都差不過歐美先進國家,舉例瑞典,人口同香港差不多,地方就大很多,但染疫人數數以萬計
咁又唔同嘅,全球計香港人命最寶貴,其他人都係命賤,死十萬八萬冇咩大不了…………不過係唔明點解有人犯賤想做命賤外國人姐。

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-1-24 11:31 AM 發表
全民檢測啦,唔好咁煩

放吓收吓玩咩,長痛不如短痛香港遲早死
好,我讚成,我第一日已講一定要做全民強制檢測,拒絕做就要坐監一年,十萬人拒絕就捉十萬人去坐監,一百萬人拒絕做就做一百萬人去坐監。

引用:
原帖由 PTU2048 於 2021-1-24 12:04 PM 發表

下次會圍堵九龍半島,跟住系新界⋯⋯慢慢擴大範圍⋯⋯不如一次做哂全檢
問過2百幻黃屍未?我從未聽過有黃屍話支持強制全民檢測。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]