• 瀏覽: 13,654
  • 回覆: 201
  • 追帖: 1
+6
年青人有份破壞

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2021-1-24 10:24 PM 發表

你都傻既,呢個問題 包括中國都有
全部老野把曬d資源。
年輕人邊有機會上位?!
睇下香港娛樂圈 就知,係一個社會既縮影。
加極都追唔上樓價,
我講既係 入職人工,十幾年無邊過。
行行一個價。
我都係打工仔, 一樣買到樓,  當有能力一定有晉升機會, 即係收入上升, 你做唔到只代表你能力不足,  你連廢老能力都比唔上, 又點可以投訴別人? 當然你要買過千萬樓, 就真係要睇自己能力, 我都買唔起, 但點都有個安樂窩

樂活道果間

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-24 10:20 PM 發表

又唔好亂講,堂區邊得閑去寫信給教友話取消他們資格,也冇這個權力。我大把朋友離開左教會N年,教會連他們離開左也唔知。
真人真事,冇必要講大話。

此外,事件甚至被「cap圖」放上網上討論區,不少網民都對文中態度感到反感,批評「用宗教明(名)義掠水 」、「學生都唔放過,每個月十一獻捐已經收唔少啦,仲惡過黑社會,『捐』即係自願性質,逼人有咩意思呢?」、「奉旨捐㗎?」

天主教都要十一獻捐??

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-24 12:21 PM 發表

青年人去教堂多只係為左溝女/仔,三十歲以上果班就為左讓仔女入教會名校,唔係為左信奉天主,唔好搞錯
包括林鄭?

捐錢啦廢青😆😆

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-24 01:09 PM 發表
維修乜鬼, 遲早同大陸一樣, 好快俾共匪拆哂
咁咪好囉。天下太平。

人一黃,道德淪亡!
人一黑,人格喪失!!

大清洗!!
追殺曱甴仔、走狗政棍、教棍、法棍、神棍、學畜、黑暴區已完、吹鷄人妖、黑護、黑假工會,犯民漢奸,所有全部死晒都不足以彌補香港這兩年的慘遇,係時候香港要這班禽獸畜牲要還,黃屍甲甴暴徒三更半夜騷擾地下亡魂不得安寧也一定要這班禽獸畜牲應得到報應,飛來橫禍不得好死

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-24 01:17 PM 發表

唔會,教堂咁靚,留俾樂活道街道辦主任做官邸
都好。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-1-24 05:04 PM 發表

信上帝正狗西。
建制好多教徒架。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2021-1-24 11:18 PM 發表

建制好多教徒架。
我話之佢係邊個。

教會梗係多黃絲,因為信教同信五大素球都係冇腦

引用:
原帖由 krolik 於 2021-1-25 02:58 AM 發表
教會梗係多黃絲,因為信教同信五大素球都係冇腦
唔怪得香港攪成咁。特首和陳姑娘也是信教的。

引用:
原帖由 擋中央 於 2021-1-24 10:52 PM 發表

真人真事,冇必要講大話。
咁有乜手續。我舅父也希望有張官方証明話取消他教友資格。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]