• 瀏覽: 13,689
  • 回覆: 201
  • 追帖: 1
+6
教堂要埋黃屍堆先可以眾籌呃傻仔架。。

年青人只能夠讓神父坐享其成!

班垃圾剩係識得怨,又唔諗下自己有乜七貢獻,食屎啦

連一向支持社會運動嘅教會都睇通咗時下年青人嗰籠嘢🤭

引用:
原帖由 hkgoingup 於 2021-1-24 09:24 AM 發表
不少教會都會呼籲教友踴躍奉獻金錢,支持會堂運作;但近日就有天主教教會的「呼籲」被指針對年青人、措辭直接得「好唔要面」,「辣㷫」一批教友之餘,...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210123/share_2021012309542734836.jpg

年青人絕對無坐享其成, 佢地只係用另一個方法貢獻社會, 為社會出力 ...
直頭坐享其成啦,佢地今日嘅社會,係香港兩三代人建立番嚟嘅,冇前人建設,香港仲係漁村,只係識講,將來係我地嘅,要話事。可惜,現在未係你地嘅呢。將來都肯定九成唔係佢地,係真正對社會有貢獻嘅人的。

曱甴收錢去破壞,要班畜牲捐錢係咪傻撚左呀?

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-1-24 10:05 AM 發表
唱榮光,做天使,仲唔夠咩
捐軀做黑暴,遲啲請律屍、坐監,冇收入。
做天使,免費,更冇收入

只懂訴求,不理要求。

眾籌梗係個個要俾啦!唔俾梗係坐享其成啦!啲廢青黑暴成日都話啲廢老唔出嚟坐享其成。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-24 09:48 AM 發表
多數退休人士才入教
教會是認識高質素朋友的好地方

引用:
原帖由 hkgoingup 於 2021-1-24 09:24 AM 發表
不少教會都會呼籲教友踴躍奉獻金錢,支持會堂運作;但近日就有天主教教會的「呼籲」被指針對年青人、措辭直接得「好唔要面」,「辣㷫」一批教友之餘,...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210123/share_2021012309542734836.jpg

年青人絕對無坐享其成, 佢地只係用另一個方法貢獻社會, 為社會出力 ...
一陣黃年青人同教堂裝修

咁多玻璃心耶撚又黎屌教會
岩la, 人地天神教本義助人
唔係容忍黑暴害人
唔好再被暴徒將教會變成異端邪教la

小喇叭,邪教會又想掠錢

黃屎教會想要錢. 後生嘅出去打砸燒完仲要課金. 所以做基層曱甴真係命苦. 但係成千上萬嘅曱甴中, 有幾多隻可以好似痴瘋同仲燃咁財源滾滾吖.