• 瀏覽: 930
  • 回覆: 11
https://mil.news.sina.com.cn/wor ... ftssan9886688.shtml

以「老古董」來打仗,原來不單止台灣做,連主子美國都想。不過,我看有先例F-15升級至F-15E,如果F-16都效法類似升級倒還有可為,若F-16無升級,只會在戰場愈難生存。

莫非瘀錯台灣??原來F16V真係好過F35???

咁買了F35,仲要日日花費超貴的維修費的契弟國豈不是好岸居

f35項目只係一場騙局

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2021-1-24 10:39 AM 發表
f35項目只係一場騙局
儍普的好事囉,
因為奧巴馬拆了F22的生產線,

儍普為了表示自已做到嘢, 在不被考慮的file揾呢隻嘢出黎幫美國製造空軍強大的形象.
而家瀨嘢啦!!!!

在上年5月以來的南海挑釁, 在中國天網下, F35的模擬戰都輸比中國的殲11B. 世界嘩然啦

所以中國最近加強殲11B的雷達, 白色頭那款, 應該更加強了戰力了

F35在中國面前, 冇資格同殲20揪

另外, F35只算是廉價版的F22, 

怎會好呢

所以, 德國醒目, 法國都醒目, 唔買呀

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-24 09:04 AM 發表
https://mil.news.sina.com.cn/world/2021-01-23/doc-ikftssan9886688.shtml

以「老古董」來打仗,原來不單止台灣做,連主子美國都想。不過,我看有先例F-15升級至F-15E,如果F-16都效法類似升級倒還有可為,若F-16無升級,只會在戰場愈難生存。
因為F35不能勝任戰爭的需要,內載武器太少,外掛就沒有隱身,還不如用F16。

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-1-24 01:23 PM 發表

因為F35不想勝任戰爭的需要,內載武器太少,外掛就沒有隱身,還不如用F16。
同美國疫苗一樣,根本契弟國是礙於美國的威嚇才會購買

F35根本就未有資格入第5代戰機之流,但俾面美國,好似疫苗根苖未合格,咪照chop 合格,批准接種一樣

入了f35的豬囉,維修都蝕死

其實,論壇裡,時不時都提,f35根本同f22都係未完成作品,係儍普逼要用,係要死扮威,先至攪到性價比低,鑊又多都焗住照用,

拜登上場,仲同你儍普的低能野死撐咩,改買比較實際的f16,好過!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-24 09:04 AM 發表
https://mil.news.sina.com.cn/world/2021-01-23/doc-ikftssan9886688.shtml

F15ex這隻嘢,勁嘢來的,中國反而應擺佢同ea18g在小心的列表之上

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-24 10:48 AM 發表
另外, F35只算是廉價版的F22, 

怎會好呢

所以, 德國醒目, 法國都醒目, 唔買呀
德,法不買F35還有一個原因是不想被美國武器綁手綁腳,因為太多例子美國武器禁運。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-24 02:20 PM 發表

F15ex這隻嘢,勁嘢來的,中國反而應擺佢同ea18g在小心的列表之上
但尼架鷹太貴,仲貴過F35好多,性價比太差,都係F16性價比好。

引用:
原帖由 輪皇 於 2021-1-24 02:39 PM 發表

德,法不買F35還有一個原因是不想被美國武器綁手綁腳,因為太多例子美國武器禁運。
仲有好多零件更新供應要等美國,分分鐘等多年

好似伊拉克就係呢件事,等到無回應,自行拆去壞得勁的f16,去救冇壞得咁勁的f16!

攪到被老美明屈的30億美金打水漂

美國係咁的服務態度,真係買佢都儍!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]