• 瀏覽: 1,972
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-24 07:29 AM 發表
意大利總理孔特(Giuseppe Conte)1月23日批評藥廠輝瑞(Pfizer)及阿斯利康(AstraZeneca),指對方延遲供應新型冠狀病毒(COVID-19)疫苗是不可

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210124/429875953628352512126798.jpeg/8r6ygvoA-mh1lUrt_-Wh7h-JVrOeUN_Vj6LDmI-iw5g?v=w1280r16_9
輝瑞疫苗,有前冇後、打死罷就。

唔係盟友

巴西總統之前打算用印度產疫苗,臨尾比印度政府截左胡,跟住死死地氣用返科興
好在科興仲肯賣比佢,無用佢原本既 qouta 供應比第二個國家
呢D野有少少腦就會明,個個國家都係顧掂自己先,點可能保證賣比你?宜家最掂果個疫苗生產國係邊個?

喂喂,美國係全球最好最正義嘅國家,而且果D超人呀咩英雄人物都係救美國先架啦,所以放心,美國一定會幫你國家,不過就會係搞掂自己國家先幫你,慢慢等啦,唔好去買中國貨呀,好多客都等緊。

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-1-24 07:47 AM 發表
美國優先你班所謂嘅盟友你死你事
拜拜登場,話100日內有1億啊!

意大利一定要俾錢㗎冇得篤手指
窮鬼就會冇疫苗

呢兩隻疫苗副作用多,延遲交貨可能意大利執返身彩。

引用:
原帖由 lclau2011 於 2021-1-24 02:18 PM 發表
救左意國老人—命
仲有意國後代基因無變異

引用:
原帖由 MHKIE 於 2021-1-24 02:37 PM 發表
呢兩隻疫苗副作用多,延遲交貨可能意大利執返身彩。
意大利要錢不要命..........你現在還未看明白..........人死了再生.........經濟活動死了就真的國亡了....!!
現在西方社會已經想明白了..........問題中途殺出個英國變種病毒........打亂了西方國家的部署...!!

現在再次給西方國家選擇.........要錢要命........兩樣都想要就什麼都沒有....!!
引入中國疫苗去西方國家.........西方國家的面子掛不著.........!!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-24 12:33 PM 發表
為何不買中國疫苗?
意大利應該,要歐盟批

抵意大利有此報應, 西歐唔救你時就向中國求救, 但在打壓中國時就投贊成票, 忘恩負義

看來, 如今又只有睇下中國肯唔肯賣中國疫苗救你地囉

今次事件俾世界睇到, 如世界靠美國歐洲, 只有死路一條,

所以世界唔可以側重美歐,
世界更需要中國

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-24 03:15 PM 發表
今次事件俾世界睇到, 如世界靠美國歐洲, 只有死路一條,

所以世界唔可以側重美歐,
世界更需要中國
死既係平民, 政客要看政治利益, 所以死再來人, 都不會覺得靠錯人...

如果告訴人, 我信錯歐盟美國, 那人民是怪你錯, 所以錯只可以是別人錯...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]