• 瀏覽: 6,972
  • 回覆: 116
+2
引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-24 12:29 PM 發表

加埋個肚5000×2
呢d應該要告

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-24 12:21 PM 發表

睇左網上條片, 個女人好早都攞左出黎. 今次我覺得係警察個邊做得唔好.
當然,網上條片並沒有錄到佢地對話既內容同語氣, 只係事後得個女人既旁白.
佢有動作攞,但佢同時拒絕跟從警察向佢作出合理指示,街市講價買菜有價講咩。

警察都唔係一野鎖佢,佢唔聽警告咪自招

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-24 12:16 PM 發表

疫情期間, 保持距離, 個女人都係合理要求喎.
睇片有人落到街見到警察先戴口罩,點計?!

佢又無攞出身份證,為個企位抗拒警察指示,點合理呢?!

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-1-23 08:57 PM 發表
土瓜灣一名孕婦日前被警方截查時,疑因與警員起爭執,涉阻差辦公被捕。

據悉,該名孕婦懷孕近8個月,她於周三下午到寓所附近的永耀街散步,期間遇上警員截查身份證。當時警員正截查另一名市民,指示孕婦站在他身旁,孕婦以保持社交距離為由拒絕,警員因而指控孕婦阻差辦公。孕婦不滿並與警員爭執,期後警員為孕婦鎖上手銬,孕婦情緒激動一度感暈眩,更跌坐地上,警員遂安排救護車將她送院。

警方回覆本報查詢時指, ...
係咪寃枉阿Sir鬧牠死肥婆嗰個刁婦 ?

引用:
原帖由 鬼屋理性的榴槤 於 2021-1-24 11:51 AM 發表

係阿  又要吾帶口罩  又要話驚  正豬西😙😙
雙標

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-24 12:55 PM 發表

呢d應該要告
告,要上庭㗎啵

當時警員正截查另一名市民,指示孕婦站在他身旁,孕婦以保持社交距離為由拒絕,警員因而指控孕婦阻差辦公。孕婦不滿並與警員爭執,期後警員為孕婦鎖上手銬,孕婦情緒激動一度感暈眩,更跌坐地上,警員遂安排救護車將她送院。

以下新聞有剪輯。

https://hk.appledaily.com/breaking/20210123/F7NDQ2HZCJCOTCY4ZFNCTUJNQQ/?utm_campaign=hkad_social_applecitycrime&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR0eAQ1V2cJa6bzdURRsPjIkcAHr2Mx2L1DRdZTPLQROUV2B28MyXazdtCE

孕婦站在他身旁,孕婦以保持社交距離為由拒絕有問題嗎?能構成阻差辦公罪嗎?

警員一度用手拉扯孕婦手臂,孕婦情緒激動一度感暈眩,坐在地上後,警員才為孕婦鎖上手銬。警員有必要為坐在地上的孕婦鎖上手銬嗎?

藍絲又要割席了

死曱甴又推大肚婆出黎做人盾………

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-23 10:32 PM 發表
唔想企埋去就可以唔聽警察合理指示?!

佢去產檢係咪一個人獨立電梯同診症室?!
生bb都要單對單接生

引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-24 01:17 PM 發表

告,要上庭㗎啵
恭喜佢地

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-1-23 22:45 發表
大肚可以犯法呀?
有免炒金牌, 但無免死金牌

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-1-24 08:26 發表
仲玩違法達義呀, 4x歲人仲咁能on9
4X? 老蚌生珠

引用:
原帖由 山山山風 於 2021-1-23 09:13 PM 發表

曱甴嘅指定動作
佢原先係藍的😌

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-24 01:47 PM 發表

生bb都要單對單接生
醫生護士要保持社會距離

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]