• 瀏覽: 7,287
  • 回覆: 73
+14
引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2021-1-23 09:41 PM 發表
班曱甴無L腦,英國佬好x縮骨,計數計到小數點後廿個位
題外話,如果有d錢,都唔好諗英國,移民好多嘢揸得幾嚴
歐洲有d國家要求降低咗好多,之後本護照又可以去勻成個歐洲
蠅國佬統治咗香港百幾年,走人時死都唔肯俾居蠅權你班港燦,就知就算統治咗你班港燦百多年,都係無當過你班港燦係自己人

而家蠅國佬會咁好死,俾你港燦用本BNO就可以輕易移民蠅國入籍?

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-23 08:30 PM 發表
呢隻曱甴炒大陸樓起家 前個月移民英國

https://www.youtube.com/watch?v=v1yG0AbguFU
在大陸犯咗法走佬

引用:
原帖由 ricky6823 於 2021-1-23 08:46 PM 發表

你係香港點睇D南亞人,去到人地米點睇你D香港人囉!
英國已經有無數咁多印巴人

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-23 08:25 PM 發表
英國早前宣布,允許持有英國國民海外護照(BNO)的港人與家人申請特別簽證赴英國居留,唔單止要人先通過特別簽證留英5年先可以申請居留權,其間仲要交稅,但就福利欠奉,仲要居住一年先可取得永久居留資格。點知原來一邊扮晒「關心」港人,其實已經打好晒如意算盤,英國個「5+1」政策早就計好晒數,預計5年入面最高可以為佢哋帶嚟29.39億英鎊(約310億港元)。被問到同BNO嘅親屬用Leave Outside  ...
可以想像到一入境比人chop 咗 「EMPLOYMENT AND RECOURSE TO PUBLIC FUNDS PROHIBITED」 系 passport 嘅感受🙄

的曱甴去到邊都死得。國安大法救香港。

英國為貪310億香港半日成交都多過晒

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-23 08:25 PM 發表
英國早前宣布,允許持有英國國民海外護照(BNO)的港人與家人申請特別簽證赴英國居留,唔單止要人先通過特別簽證留英5年先可以申請居留權,其間仲要交稅,但就福利欠奉,仲要居住一年先可取得永久居留資格。點知原來一邊扮晒「關心」港人,其實已經打好晒如意算盤,英國個「5+1」政策早就計好晒數,預計5年入面最高可以為佢哋帶嚟29.39億英鎊(約310億港元)。被問到同BNO嘅親屬用Leave Outside  ...
中國香港人做英國殖民地人民時已毫無中國人尊嚴,看英人咀臉聽英人命令,喪權辱祖下換來百年勞役中管治繁榮,英國人只留下法治及西方社會制度框架,欠缺自由民主(試問殖民地有自由民主嗎?)。
今日香港社會動盪源由美英白人看不過中國人民掘起超越,不接受不嚴重下利用香港人民,破壞港人幸福,利用中國人治中國人(漢奸)打壓自國,還想用清政府時代老調以漢奸滅華,今日中國非昔日清政府,中國14億人民就算少掉200萬漢奸港人又如何!那些賣國禍港賊就留給日衰落帝國去領養吧,走狗不用厚待,利用完就刴碎留英做肥田料最好。

預左

引用:
原帖由 黑色勇士 於 2021-1-23 08:39 PM 發表
人各有志
全部弱智

人一黃,道德淪亡!
人一黑,人格喪失!!

大清洗!!
追殺曱甴仔、走狗政棍、教棍、法棍、神棍、學畜、黑暴區已完、吹鷄人妖、黑護、黑假工會,犯民漢奸,所有全部死晒都不足以彌補香港這兩年的慘遇,係時候香港要這班禽獸畜牲要還,黃屍甲甴暴徒三更半夜騷擾地下亡魂也一定要這班禽獸畜牲應得到報應,飛來橫禍不得好死

煙國咁好波,趙完鬆

曱甴下場 :

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-23 09:20 PM 發表

記得向英國報稅,唔係就舉報佢!
佢哋呢啲bno移民好似不能工作, 佢哋只收入 相信唔會報囉

引用:
原帖由 烏咀 於 2021-1-23 10:14 PM 發表

蠅國佬統治咗香港百幾年,走人時死都唔肯俾居蠅權你班港燦,就知就算統治咗你班港燦百多年,都係無當過你班港燦係自己人

而家蠅國佬會咁好死,俾你港燦用本BNO就可以輕易移民蠅國入籍?
睇下澳門
人地澳門人鍾意嘅
99年前基本上都可以攞葡藉移民葡萄牙
澳門人都唔吼
都唔明香港人有咩原因咁想做英國人

資科來自維基:
在澳門回歸中國之前,澳門人擁有葡萄牙國籍的3種方法        編輯
根據《葡萄牙國籍法》規定,在1981年11月20日之前在葡萄牙及澳門出生的人士被自動推定為葡萄牙公民。因此不論此人其血統,種族,宗教信仰及父母的國籍等各種因素,均可以自動取得葡萄牙國籍。[2]
父親或母親以血統方式過繼葡萄牙國籍給予所生子女。其父親或母親擁有葡萄牙國籍,便可以憑葡萄牙公民在海外所生的子女條件來把葡萄牙國籍過繼給予所生子女。
以夫妻婚姻關係方式過繼葡萄牙國籍給予外國人配偶。根據葡萄牙國籍法,外國人配偶與葡萄牙公民結婚滿三年,沒有觸犯任何刑事罪行及能操最低標準要求的葡萄牙語,便可以申請歸化取得葡萄牙國籍。[3]

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]