• 瀏覽: 33,519
  • 回覆: 398
  • 追帖: 1
+19
多位身兼全國政協委員身分的立法會議員,今早往深圳接種國產疫苗,為將於三月出席在北京舉行的兩會會議做好準備。民建聯主席

民建聯主席李慧琼向本報表示,今早到深圳接種疫苗,有關安排非常仔細及謹慎,已經回港。她說,他們一行人早上集會乘車出發去深圳,去到首先接受核酸測試,再接種國藥疫苗,之後休息約30分鐘,預計兩星期後再接種第二劑疫苗。
李慧琼透露,自己接種疫苗後感覺OK,只是手臂針口位有少少痺,很快已無大礙。

她並說,不少市民均向她表示希望接種國產疫苗,反映市民對此有信心,她希望政府可與國家商量,彈性處理,盡快讓國產疫苗供港。

我有深圳居住証, 我都要返深圳打國產疫苗針.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1482838/即時-港聞-李慧琼往深圳接種國產疫苗-冀政府盡快安排供港

係咪國藥嗰隻?
好似穩陣過科興嗰隻
起碼中國批准咗用國藥但未批准用科興

我有回鄉証,我都想上去接種中國疫苗!

請中央諗諗丫!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-23 07:01 PM 發表
係咪國藥嗰隻?
好似穩陣過科興嗰隻
國藥,科興都好過甚麼美國,英國疫苗啦!後兩者害死人的!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 07:01 PM 發表
我有回鄉証,我都想上去接種中國疫苗!

請中央諗諗丫!
同意
為何他們可以優先接種科興疫苗
而香港卻還未批准,犯民他們太可惡
不斷拉布阻礙科興疫苗

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-23 07:01 PM 發表
係咪國藥嗰隻?
好似穩陣過科興嗰隻
祖國有幾隻疫苗?

呢度有班黃畜早排單單打打話政府叫人打中國疫苗應該政要高官打先,
而家死哂去邊?

講真啦,我希望香港強制打疫苗,香港咁樣拖落去,就算唔病死,都餓死!!

希望建制派努力啲,齊心啲,幫香港政府護航,等香港市民接受打疫苗。

有疫苗針紙既,可以過關,可以出國,打唔打由你,打邊只自己選

唔係中央唔想,係磚家顧問唔想,唔想市民渡過疫症,一定要清洗人囗,要市民死,堅持用輝瑞及英國自己唔用嘅阿斯利康

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-23 06:55 PM 發表
多位身兼全國政協委員身分的立法會議員,今早往深圳接種國產疫苗,為將於三月出席在北京舉行的兩會會議做好準備。民建聯主席

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/049f43dacd3f9ec3f6674ed804581b50/stheadline/inewsmedia/20210123/_2021012318090538158.jpe ...
香港人幾時才可以注射國產疫苗?

開囗閂囗等科興報告,宜家嘜時間,人哋科興打緊仗,人哋邊有時間應酬你班曱甴磚家。既然磚家話輝瑞及英國已交報告,不如磚家公開比香港市民睇係嘜報告咁重要外國貨交齊但科興末交?

市民水深火熱都未打針,竟然議員打先,好自私。

畢如市民以緊急採用去要求顧問專家批准用國貨啦!反正接種前要簽紙

我都想打祖國疫苗..

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]