• 瀏覽: 1,448
  • 回覆: 22
「藍店」吉野家涉違反食環署持牌條件。《蘋果》發現,持普通食肆牌照的吉野家在店內出售火鍋肥牛、急凍海鮮及水餃等食材,食環署確認涉事分店持食肆牌照,零售食材不屬食肆業務,違反持牌條件,已向持牌人發出口頭警告。《蘋果》已向吉野家母公司合興查詢,暫時未獲回應。 記者日前到位於沙田置富...

犯法就係犯法,但自己友咪鬧兩句先囉,你試吓其他一早拉人封艇啦!

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... UFD65OVWCKITMNXM6I/

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-1-23 06:21 PM 發表
「藍店」吉野家涉違反食環署持牌條件。《蘋果》發現,持普通食肆牌照的吉野家在店內出售火鍋肥牛、急凍海鮮及水餃等食材,食環署確認涉事分店持食肆牌照,零售食材不屬食肆業務,違反持牌條件,已向持牌人發出口頭警告。《蘋果》已向吉野家母公司合興查詢,暫時未獲回應。 記者日前到位於沙田置富...

https://hk.appledaily.com/resizer/32uMXtHr5VP1HLqYdoWe0YAEBOc=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-22-2021/t_0099fca6b53a43349c83640d8b0be622_name_Untitled_1_scaled.jpg
仆街黃甴同食環似係自己友多d喎,d仆街黃甴整既流濃場年幾都唔清走

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-1-23 18:21 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/32uMXtHr5VP1HLqYdoWe0YAEBOc=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-22-2021/t_0099fca6b53a43349c83640d8b0be622_name_Untitled_1_scaled.jpg
賣二手檸茶都係警告
食環從來都先警告, 再警告, 再三警告, 唔聽就再警告, 再三警告,
證明你都覺得這個署長好有問題

九成係毒果班友篤吉嘢家啦,正常人邊會咁得閒做埋這些損人不利已事架

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-1-23 06:31 PM 發表

賣二手檸茶都係警告
食環從來都先警告, 再警告, 再三警告, 唔聽就再警告, 再三警告,
證明你都覺得這個署長好有問題
係喎,真係要摷返肥佬黎個仔有冇一嘢就俾食環處檢控定只係口頭警告,如都果都係口頭警告,死毒果嘈乜膠?

唔踢爆老闆無牌經營私書公司?

自己友有情有義

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-1-23 06:21 PM 發表

你老闆個仔中環開果間鋪之前衰咩話?係咪比二手檸茶D客飲?

引用:

幾多黃師黑護,咪口頭警告了事,釘牌?搞笑啦,天咁大件事囉。

引用:
原帖由 liuche01 於 2021-1-23 06:45 PM 發表
唔踢爆老闆無牌經營私書公司?
所以去篤灰,又話呢個,又話嗰個都違反條件囉。

引用:
原帖由 team123456 於 2021-1-23 06:25 PM 發表

仆街黃甴同食環似係自己友多d喎,d仆街黃甴整既流濃場年幾都唔清走
人地賣下嘢做生意違法咪最多罰下錢,標題又作引導話「僅」作警告,暗示即係話罰唔夠。但自己堵路打人放火呢燒車就隻字不提,一提又係違法達義,垃圾。

唔抵得食環發警告咪撼頭埋牆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]