• 瀏覽: 1,996
  • 回覆: 17
如果大家有留意新聞 ,相信都知道佐敦、油麻地一帶過萬人巳被圍封,實行小型嘅( 禁足令 ),進行強制檢驗,預算48小時後才會解封 !

本人係支持政府今次嘅做法,當然仍有不足之處,但作為試驗起步,係全民抗疫嘅好開始 !

政府已全面向新冠疫情宣戰,彷如行軍打仗,軍心極為重要,而袁大炮此匪人則為亂軍心者,必須嚴懲,以安民心 !

袁大炮嘅罪行 :

疫情至今,大家都知成敗可能在於新冠疫苗是否有效,市民做唔做到全民打疫苗係關鍵 !

袁大炮作為( 所謂 ) 專家,竟在2020年5月5日,無線電視節目( 清心直說)傳媒面前,自稱一年內只戴口罩亦不願接種疫苗,更為安全 ,恐怕有不少市民因佢而不願接種疫苗,可能過百萬人,禍港甚矣 !

建議懲罰 :

將袁大炮用百呎長杆,懸吊在政府大樓頂樓三日三夜,以無人機餵食,任其屎尿自流,以警世人,大利軍心,全民接種疫苗之日可期 !

袁大炮妖言惑衆,疫情大戰在即,政府係時候要佢收口喇 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2021-1-23 03:44 PM 發表
如果大家有留意新聞 ,相信都知道佐敦、油麻地一帶過萬人巳被圍封,實行小型嘅( 禁足令 ),進行強制檢驗,預算48小時後才會解封 !

本人係支持政府今次嘅做法,當然仍有不足之處,但作為試驗起步,係全民抗疫嘅好開始 !

政府已全面向新冠疫情宣戰,彷如行軍打仗,軍心極為重要,而袁大炮此匪人則為亂軍心者,必須嚴懲,以安民心 !

袁大炮嘅罪行 :

疫情至今,大家都知成敗可能在於新冠疫苗是否有效,市民 ...
這叫言論自由,政府中人都有權發表任何睇法(在不犯法情況下)。正如你都有自由發表任何意見。

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-1-23 06:44 PM 發表

這叫言論自由,政府中人都有權發表任何睇法(在不犯法情況下)。正如你都有自由發表任何意見。
網友,此言差矣 !

袁大炮係濫用咗佢嘅身份,亦誤導咗好多香港市民,可能係數以百萬計 !

若果袁大炮講嘅係相學命理、足球、拳擊等,就叫做言論自由,信不信由你,市民大可一笑置之 !

環顧現今香港,你可訪問市民,佢哋認識嘅醫學抗疫專家,袁大炮必在5名之內,影響深遠 !

袁大炮係合法,不合理亦不合情,香港人若有過百萬人因佢言論而彷效,一年內只戴口罩而不接種新冠疫苗,怎樣復工,如何抗疫 ?

涉及人命,請勿濫用言論自由 !

袁大炮最近改用鴨咀口罩,密切貼合講話,鷄口鴨舌

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-1-23 10:14 PM 發表
袁大炮最近改用鴨咀口罩,密切貼合講話,鷄口鴨舌
網友,袁大炮若果怕死 (因佢嘅無知,自己唔接種疫苗 ),無人怪佢,但以佢( 所謂) 醫學專家嘅身份,絕不應該公開同傳媒講,只戴口罩不打疫苗 ? 影響好多香港人接種疫苗架 !

( 所謂)專家,有必要同全力抗疫嘅林鄭政府打對台嗎 ?

噏乜?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-1-23 10:42 PM 發表
噏乜?
網友, 你想問乜嘢呢 ?

樓主,同意你,袁大炮不只是庸官問題,係佢有異心,妖言惑眾,擾亂軍心

不過唔駛用長竿咁煩,罰站籠三日,直至認罪為止

引用:
原帖由 edw42454849 於 2021-1-23 03:44 PM 發表

袁大炮嘅罪行 :

疫情至今,大家都知成敗可能在於新冠疫苗是否有效,市民 ...
到時傳媒會話港府虐畜。

男屍本性就是兇殘

引用:
原帖由 顏.射.達.人 於 2021-1-24 02:40 AM 發表
男屍本性就是兇殘
黃屍本性又是凶殘,藍屍本性又是凶殘,那麼結論就是...香港人就是凶殘囉。
這就是黃屍嘅二元論分化港人的最終結論,因為有啲人把自己以黃絲帶歸邊黃屍,然後將同他們不同的意見者邊類為藍屍,這種非黃即藍的二元論,最終就令香港人無論黃藍都是凶殘,這就是二元論了。
可笑嘅係,原來這個二元論的虛幻世界,就只係存在於黃人的世界觀中,怪唔得黃人會染上了法西斯主義的思想了。

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-1-24 12:34 AM 發表
樓主,同意你,袁大炮不只是庸官問題,係佢有異心,妖言惑眾,擾亂軍心

不過唔駛用長竿咁煩,罰站籠三日,直至認罪為止
網友,行軍打仗,煩少少都要,將袁大炮懸吊百呎高空三日三夜,屎尿自流,配合無人機餵食已可 !

氣勢及吸晴程度大過企籠好多嘛 !

引用:
原帖由 顏.射.達.人 於 2021-1-24 02:40 AM 發表
男屍本性就是兇殘
網友,如何兇殘 ?

唔通你哋慣用嘅飛磚、弓箭、鏹水、渠蓋、汽油彈就叫仁慈 ?

只係懸吊,並無其他責打,少許羞辱,以警世人非常合理 !

全民抗疫,豈容袁大炮妖言惑衆以亂軍心 ,棄打疫苗,禍害人命 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2021-1-23 10:11 PM 發表

網友,此言差矣 !

袁大炮係濫用咗佢嘅身份,亦誤導咗好多香港市民,可能係數以百萬計 !

若果袁大炮講嘅係相學命理、足球、拳擊等,就叫做言論自由,信不信由你,市民大可一笑置之 !

環顧現今香港,你可訪問市民,佢哋認識嘅醫學抗疫專家,袁大炮必在5名之內,影響深遠 !

袁大炮係合法,不合理亦不合情,香港人若有過百萬人因佢言論而彷效,一年內只戴口罩而不接種新冠疫苗,怎樣復工,如何抗疫 ?

涉及 ...
誠如你所講,佢向傳媒發表不打疫苗言論,可能佢同政府有間隙呢。或對疫苗後遺症有所保留。
試想一下,幾百萬人打,總會有一人會有過敏反應,到時佢唔通又要孭鑊?

引用:
原帖由 finalsm 於 2021-1-24 08:44 AM 發表

誠如你所講,佢向傳媒發表不打疫苗言論,可能佢同政府有間隙呢。或對疫苗後遺症有所保留。
試想一下,幾百萬人打,總會有一人會有過敏反應,到時佢唔通又要孭鑊?
網友,若果袁大炮因自己同政府有間隙而同林鄭政府打對台,歪論一年內戴口罩比接種疫苗更安全? 那懸吊懲罰佢就更顯合情合理喇 !

袁大炮驚揹鍋 ? 戰時緊急情況 ,即使未註冊嘅疫苗亦需徵用,連出產疫苗嘅藥廠都可有免責條款 ,袁大炮何須揹鍋負責? 佢諗多咗喇 !

作為專家,只需要簡單分析,以美國未接種疫苗1年內巳死40萬人,人口計香港應死1萬人 (未計地方密度 ),如接種疫苗出事少於百人,已代表唔接種疫苗嘅死亡機會大過百倍矣 !

等同醫生做大手術,係分析俾病人知唔做大手術嘅死亡率,同做大手術嘅死亡率比較,而非單講做大手術嘅死亡風險,唔做死得更快,就係咁簡單 !

香港購入3種新冠疫苗,中國科興(滅活技術生産 )、美國輝瑞( 信使核糖核酸疫苗 ) 、英國阿斯利康( 不可複製性病毒載體疫苗 ) !

暫時數據以科興嘅傳統滅話技術疫苗最好,雖然效用較低,只得50巴仙,但嚴重副作用近乎零,以安全計,首選科興 !

點都好過袁大炮一年內只戴口罩拒接種疫苗論喇 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]