• 瀏覽: 15,532
  • 回覆: 260
+22
懷孕近8個月的孕婦周三(20日)下午離開土瓜灣寓所散步,遇上警員截查身份證,由於疫情關係加上她懷有身孕,欲保持社交距離,不欲站到另一名被截查人士的身邊,聲稱被警員指控阻差辦公,並遭辱罵「死肥婆」。女事主不甘受辱反駁「使唔使咁惡」,即被警員雙手反鎖擬「夾上」警車,她情緒激動頭暈坐地等候救護車送院,經醫生檢查後恐嬰兒有早產危機,需要留醫打「安胎針」,事主哭訴「成晚冇瞓到,血糖飆升,只係查身份證啫,就話我阻差辦公,我想還我公道!」據了解,其中有份處理今次案件的警長更是早有多次「火爆」前科的警長黎錦耀(警員編號51195)。

/劉女士的大家姐表示,她們一家過去一直支持警方執法,認為「佢維持治安係應該」,但經過今次親身見證,看着懷有8個月身孕的胞妹,竟被警員粗暴對待,直言警隊在她們一家心目中的所謂「正義」形象,已宣告徹底破產,「佢維持治安係應該,但係一個手無寸鐵,又唔去偷又唔去搶,佢都可以咁樣對待,我真係唔知點樣再去相信呢個政府」。//

呢d就係所謂唔見棺材唔留眼淚

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/breaki ... _content=share_link

建議del重作,應該P幾張圖扮自己曾經撐警

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-23 02:18 PM 發表
建議del重作,應該P幾張圖扮自己曾經撐警
加油,鬧爆班暴徒

蘋果口中「撐警家庭」,同「我好撚愛香港」有無分別

死肥婆!

周街病毒  !仲出街!

可憐未出世的BB

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-23 02:20 PM 發表
係架,班暴徒黎架,搞搞震

係呀 撐警撚又係暴徒 叫警暴徒

睇左片啦,死肥婆查下身份證都玩野,仲話撐警,警方一直都無過激行為,係美國,射左佢幾十槍啦。

就算真藍又點?我地唔系支持警察,警察系國家機器,無情既。 我地系反對黑暴破壞社會,打殺路人。。警察從來都唔系天使,但黑暴系魔鬼

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-23 02:23 PM 發表
針唔吉到肉唔知痛
盲眼妹連眼都盲埋重唔出黎?針咭到肉都唔知痛。。?
咁支唔手支持放火燒途人?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-23 02:20 PM 發表
綠帽肛愛老婆(家暴)🤔🤔

睇到呢個毒果古仔, 又諗起香討呢度有隻鍵盤曱甴猛出帖撐曱甴鬧建制, 跟住梗加一句 "利申: 我係藍絲" .

引用:
原帖由 ppp1983 於 2021-1-23 02:07 PM 發表
懷孕近8個月的孕婦周三(20日)下午離開土瓜灣寓所散步,遇上警員截查身份證,由於疫情關係加上她懷有身孕,欲保持社交距離,不欲站到另一名被截查人士的身邊,聲稱被警員指控阻差辦公,並遭辱罵「死肥婆」。女事主不甘受辱反駁「使唔使咁惡」,即被警員雙手反鎖擬「夾上」警車,她情緒激動頭暈坐地等候救護車送院,經醫生檢查後恐嬰兒有早產危機,需要留醫打「安胎針」,事主哭訴「成晚冇瞓到,血糖飆升,只係查身份證啫,就話 ...
警方公正嚴明,話之你蝗定藍,撐警犯法都要拉

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

明明自己先坐係地上,之後被鎖,救護到場證實懐孕即解鎖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]