• 瀏覽: 30,147
  • 回覆: 422
+22
懷孕近8個月的孕婦周三(20日)下午離開土瓜灣寓所散步,遇上警員截查身份證,由於疫情關係加上她懷有身孕,欲保持社交距離,不欲站到另一名被截查人士的身邊,聲稱被警員指控阻差辦公,並遭辱罵「死肥婆」。女事主不甘受辱反駁「使唔使咁惡」,即被警員雙手反鎖擬「夾上」警車,她情緒激動頭暈...

毒果的確系有誇大新聞前科
但我覺得一個社會應該有不同聲音, 就好似呢單
新聞, 我認為有過份暴力之縑!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/breaking/20210123/F7NDQ2HZCJCOTCY4ZFNCTUJNQQ/?utm_campaign=hkad_social_applecitycrime&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post&fbclid=IwAR0eAQ1V2cJa6bzdURRsPjIkcAHr2Mx2L1DRdZTPLQROUV2B28MyXazdtCE

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
可能又係精神病患者

毒果又作嘢?呢排我見D警察,交通督導員,抄牌好,捉過馬路D人好客氣喎!

毒果班冚家剷話係死肥婆佢就係死肥婆啦! 

毒果點會誇大新聞?
佢地專長係看圖作文或者作圖作文。

我唔L信囉.

又會咁啱得咁蹺係現場聽到罵「死肥婆」既?又係 Mark Simon 團隊的惡行啦!

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-1-23 10:50 AM 發表
死肥婆?你老味又作野……
何以見得?

引用:
原帖由 巴菲特 於 2021-1-23 10:51 AM 發表
可能又係精神病患者
你幾時做左精神科醫生?

在疫情之下,原諒大肚會有情緒,但是始作俑者是你家男人!出到街,唔可以強求個個人視你為上賓看待

咁能多人差佬唔能驚你地亂作呀?真係有片分享出黎睇下、我又想睇下呢件死肥西當時攪能緊乜!!!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-23 10:54 AM 發表
毒果又作嘢?呢排我見D警察,交通督導員,抄牌好,捉過馬路D人好客氣喎!
所以你咪要拍多d片上來, 幫d差老正面化形象

唔好搞到而家d差老, 成班垃圾咁

引用:
原帖由 scorpio 於 2021-1-23 10:55 AM 發表
毒果班冚家剷話係死肥婆佢就係死肥婆啦! 
毒果,肥婆 同你有仇? 放你火?

引用:
原帖由 tailo88 於 2021-1-23 10:59 AM 發表

所以你咪要拍多d片上來, 幫d差老正面化形象

唔好搞到而家d差老, 成班垃圾咁
今晚你睇電視啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]