• 瀏覽: 28,658
  • 回覆: 210
  • 追帖: 4
其實真係好滋擾

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-1-23 04:08 PM 發表
越佔越多當然有人投訴啦
根本想佔埋條海濱長廊

引用:
原帖由 justkitty 於 2021/1/23 16:24 發表
人地呢個係蘇豪特色黎架喎。
中環SOHO也是不能擺街外。

引用:
原帖由 侵侵侵 於 2021-1-23 12:21 PM 發表
掟尿蛋,泛暴上次掟過啦
都未掂基全啲蟲蛋

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-23 04:02 PM 發表

要露天食肆牌先可以咁樣擺,可能佢哋無,係偷雞
應該係偷雞,但你到現埸會發現那處位置凹入面向海濱長廊,與行人通道分開,的確似係設計作露天食肆或露天活動,所以我相信食肆租舖時商場有人說可以作露天座位

將軍澳 - 曱甴天地。

住喺曱甴區真係自求多福!

引用:
原帖由 前往幼稚的妹妹 於 2021-1-23 04:29 PM 發表

香港人真係好得意,自己未批准可以係露天開茶座,本身係自己問題,仲可以咁大趕投訴其他人。噪音同油煙好影響上面啲居民,食環點會批俾你搞,俾人投訴都係應該啦。
間野係黃店 所以違法達義

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 05:05 PM 發表

間野係黃店 所以違法達義
黃店末日

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18區 ...
位置屬公共地方?
D租係咪入返業主法團戶口?
食環未批,商場無權容許食肆咁做,
賠錢啦……
投資及利潤損失……

梗係的藍屎廢老啦,佢地最惡,又周圍去跳舞傳播武漢肺炎。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-1-23 03:37 PM 發表

高空拋物是犯法。

居民又係好慘。 樓下是酒吧街

那區有些是獨立屋和矮樓。
根本發展商原本發展時就考慮將那條街打做成SOHO區。
SO乜能野丫, 香港人質素做能到咩

我有去幫襯過,環境唔錯,但住着上面的真慘

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-1-23 03:49 PM 發表

賣樓時講就好好聽,乜野有條長廊
結果係將軍澳站啲新樓咁矮
仆街,啲人坐露天,係到講野又嘈又食煙
另外又多人放狗周圍狗屎狗尿
真係環境寫意笑死人😴😴
所以咪話香港人質素有限囉, 想打造理想地區都不行啦, 無公德心,自私自利,攪破壞,九咁大鼻,吃屎啦

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18區 ...
報導其中一間泰cool係黃黑店, 其他唔清楚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]