• 瀏覽: 28,708
  • 回覆: 210
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-23 01:00 PM 發表

咁斯文泛暴最叻掟氣油彈
仲有掟磚

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18區 ...
一定唔係黃屍做,係嘅話個舖燒咗啦,仲有機會傾咩。

樓上啲單位行行哋個千萬下面變咗街市梗係興啦

引用:
原帖由 Frontcrawl 於 2021-1-23 05:45 PM 發表
樓上啲單位行行哋個千萬下面變咗街市梗係興啦
那位置的確是毗隣天晉的豪宅區

報警

引用:
原帖由 win2win 於 2021-1-23 02:35 PM 發表

膠官懶政結果
香港太自由,咩嘢都要民主自由人權!

做生意嘅權利?做食客大聲講嘢嘅權利?咁附近居嘅權利去咗邊?

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18%E5%8D%80%E6% ...
哇,講到區區都係黃人🤣藍絲咪無定企🙈

引用:

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18%E5%8D%80%E6% ...
地契點寫?可以做茶座?還是只係行人通道?

似乎係長期佔用就當成理所當然

引用:
原帖由 二叔公 於 2021-1-23 11:56 AM 發表

如果租約有寫明,班租客就會攞份Tenancy Agreement出嚟公審啦!睇現場環境D枱櫈明顯係放咗喺屋苑嘅common area,一般政府土地條例或者屋苑Deed of Mutual Covenant都冇可能或理由容許租客佔用!
呢啲咪IFC 平台翻版囉!
地契係公眾平台,業主覇咗好耐租畀餐廳

引用:
原帖由 kuen0315 於 2021-1-23 06:02 PM 發表

哇,講到區區都係黃人🤣藍絲咪無定企🙈
hk曱甴都係罪犯、無法無天

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-23 01:04 PM 發表

究竟呢個將軍澳屋苑,嗰啲食肆可唔可以擺啲枱櫈喺戶外地方經營呢 ? 如果唔得,咪搬返入去囉 ! 因為噉樣叫做違例擴張啊。
應該地契係寫行人通道或公眾地方
業主膊大霧

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-23 06:08 PM 發表
似乎係長期佔用就當成理所當然
違法達利

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-23 02:15 PM 發表
「兩年前開始有住戶不斷向商場投訴噪音及油煙問題,以致一年前已向食環署申請設置露天座位許可,一直未能獲得批准。」
即係本身係違法,業主唔行動,就會告業主
仲要地政批准

租約批准?如果是真的,就去告業主吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]