• 瀏覽: 28,743
  • 回覆: 210
  • 追帖: 4
根本就係擾民啦!日日由朝到晚都嘈喧巴閉又油煙味!好在唔係我樓下、唔係人都顛!

租約一定唔會寫比你霸哂所有地方密質質咁開茶檔囉😂😂😂

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18%E5%8D%80%E6% ...
要露天食肆牌先可以咁樣擺,可能佢哋無,係偷雞

越佔越多當然有人投訴啦

水彈咪客氣囉。

將軍澳咁多黑暴,仲唔執笠遲早定汽油彈

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-23 02:15 PM 發表
「兩年前開始有住戶不斷向商場投訴噪音及油煙問題,以致一年前已向食環署申請設置露天座位許可,一直未能獲得批准。」
即係本身係違法,業主唔行動,就會告業主
關業主事?明顯係租客抵死

間泰國餐廳黃店嚟架,暴動個陣免費請曱甴飲汽水打氣,佢都有今日

一句講哂,法庭見

掟汽油彈判得咁輕,黃人可能又黎過

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-23 03:38 PM 發表

班商戶理直氣壯既話入左紙打官司啦....

依家擺明有人博懵唔成......
同意

人地呢個係蘇豪特色黎架喎。

其實好睇土地條款,之後睇租約點寫……

引用:
原帖由 9big 於 2021-1-23 10:44 AM 發表
將軍澳一個屋苑商場食肆,多年來獲准在戶外地方經營茶座,惟過去兩年來遭住客瘋狂投訴,甚至被人惡意高處扔水彈,導致有食客受傷送院,即使餐廳不

將軍澳咁多 黃人 舖頭轉黃咪無事囉!  不過 另一方面睇 如果你係樓上居民 都唔想樓下咁嘈啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/18區 ...
香港人真係好得意,自己未批准可以係露天開茶座,本身係自己問題,仲可以咁大趕投訴其他人。噪音同油煙好影響上面啲居民,食環點會批俾你搞,俾人投訴都係應該啦。

扔水彈小事啦,向警察扔單車都有啦,前垃圾議員塵熟裝重關心架單車有無壞添呀 🐣🐥🐤

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]