• 瀏覽: 6,340
  • 回覆: 93
+3
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-23 12:01 PM 發表

你講呢句既時候自己有冇笑左出黎?
舊年二月份有堅持返工醫護講架,話佢為病人要負責,仍支援罷工同事。

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 12:06 PM 發表

舊年二月份有堅持返工醫護講架,話佢為病人要負責,仍支援罷工同事。
然後一日換十幾套防護服支援同事,等同事冇防護服著,唔洗比防護服熱親,真係好感動

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 10:00 AM 發表
明落12磚家面,上大陸接種就可以,洗銀等你班磚家阻頭阻勢!
呢班專家係廢膠

引用:
原帖由 chargeurs 於 2021-1-23 09:41 AM 發表
why they can inject first
因為香港班專家顧問死都唔肯批準中國疫苗囉,否則香港早就可以跟隨大陸民眾有得打啦。
人地係人大代表及政協,都要專程到大陸先至有得打,咁係因為人地相信大陸政府,而大陸政府又特別容許佢地上去打啫。
如果香港班專家顧問都一樣相信自己祖國嘅,中國政府一樣會供應疫苗俾香港人打嘅。但香港班專家顧問代香港人決定咗啦,要香港打外國疫苗嘛,咁想打中國疫苗就當然要等啦。
如果你唔等得,等香港有外國嘅mRNA疫苗打時,你咪要求打先囉。你放心喎,我就一定唔會爭住打呢啲mRNA疫苗,我只會選打中國嗰啲滅活疫苗啫。

引用:
原帖由 king-man 於 2021-1-23 11:32 AM 發表

起碼做到身先士卒!👍
打疫苗相等於賭錢一樣,投降輸一半,唔投降就俾裝家食賣。

引用:
原帖由 chargeurs 於 2021-1-23 09:41 AM 發表
why they can inject first
因香港正苦視香港人係垃圾

Good News

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 10:00 AM 發表

香港醫護絕大部份都係有醫德的,黑醫護只係少數
9成係黃醫護

引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-23 10:03 AM 發表
香港醫學界的利益和英美醫學界和大醫藥公司高度綁定。
受人錢財,為人辦事,沒毛病。
香港市民的健康,干他們何事? 
主要係難病跛手華貪腐嚴重

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-23 10:05 AM 發表
可以安排普通市民北上接種嗎,我有回鄉卡,隨時可以起行
冇人話唔得,香港哩上去打大不了一千幾佰人民幣

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 10:22 AM 發表
WHO下周評估國貨作緊急使用,香港顧問專家就歎慢板

引用:
原帖由 $navyseals 於 2021-1-23 12:36 PM 發表

因香港正苦視香港人係垃圾
係自由偉大……自大嘅香港黃人唔肯接受內地疫苗,政府買咗冇人用就俾佢哋吠!

提示: 違規內容已被屏蔽
唉,國藥唔夠分
點算

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-23 12:46 PM 發表

文滙大公上腦
係呀!你打輝瑞啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]