• 瀏覽: 6,369
  • 回覆: 93
+3
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 10:00 AM 發表

香港醫護絕大部份都係有醫德的,黑醫護只係少數
就係果小數搞事香港才有今天

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 09:33 AM 發表
多名港區人大代表及全國政協委員,包括世衞前總幹事陳馮富珍、食物及衞生局前局長高永文、警務處前處長鄧竟成和曾偉雄,以及體育學院主席林大輝等,昨早分批坐旅遊巴往深圳接種國產的新冠肺炎疫苗,眾人打針後,據知曾即場接受半小時觀察,至下午齊齊返港。剛接種疫苗的高永文,特別向在場等候的傳媒透露,今次是接種了中國國藥集團的中國生物北京公司研發的新冠病毒滅活疫苗,預計下月初接種第二劑

香港市民期待國貨,顧問 ...
如果D香港專家掂,就無2019黑暴事件

你估當時候政府無危機處理團隊

要試效用,請除口罩

不如中央安排港人羅湖闗囗憑return home card (自願)卡打國產疫苗,市民自己負責,又可繞過十二磚家,以穩疫情

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 10:00 AM 發表

好難講!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 09:33 AM 發表
多名港區人大代表及全國政協委員,包括世衞前總幹事陳馮富珍、食物及衞生局前局長高永文、警務處前處長鄧竟成和曾偉雄,以及體育學院主席林大輝等,昨早分批坐旅遊巴往深圳接種國產的新冠肺炎疫苗,眾人打針後,據知曾即場接受半小時觀察,至下午齊齊返港。剛接種疫苗的高永文,特別向在場等候的傳媒透露,今次是接種了中國國藥集團的中國生物北京公司研發的新冠病毒滅活疫苗,預計下月初接種第二劑

香港市民期待國貨,顧問 ...
點解佢地可以返大陸打針唔洗隔離,我地得唔得?前高官只係平民,有乜特權

引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-23 02:14 PM 發表

點解佢地可以返大陸打針唔洗隔離,我地得唔得?前高官只係平民,有乜特權
即去即回

大多數香港人想打的國產疫苗被黃醫專家擋於門外了!
支持中央對抗疫不力的官員黃醫專家問責!
世衞也研究批淮中國疫苗了!

附件

Screenshot_20210123_082805_com.news.on.jpg(145.82 KB)

Screenshot_20210123_082811_com.news.on.jpg(156.93 KB)

引用:

黑暴時的7-8千罷工醫護,他們只是爛頭卒,還有蔡堅的醫委員等,他們絕對是沒有醫德的一群

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-23 12:08 PM 發表

然後一日換十幾套防護服支援同事,等同事冇防護服著,唔洗比防護服熱親,真係好感動
仲有幫啲兄弟攞口罩,一條10盒50個裝,個人攞3條,令同事有口罩用要用私伙野

引用:
原帖由 皇家同花順 於 2021-1-23 02:20 PM 發表

即去即回
你試下去睇下洗唔洗隔離14天

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 10:52 AM 發表

全港醫護有八萬,黑醫護罷工只有六千幾個
浮面的,不要信以為真的

引用:
原帖由 大林林 於 2021-1-23 02:14 PM 發表

如你做到人大代表,你也可以,

當然,日後你在港攞了健康碼,你也可以,上去打的.不過要排到較後了,

走狗高要北上,無得唔打
打咗又無得話唔好

點解高官可以上大陸打完即走?

普通市民又可以嗎?

打完就走,唔隔離14日,可以嗎,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]