• 瀏覽: 1,072
  • 回覆: 20
+2
食物及衞生局局長陳肇始接受本台專訪時表示,特區政府不是放棄採購內地的科興疫苗,而是對方暫時未能提供詳細數據,不同國家的數據都有不同,會等科興提供最後的數據才作準。 另外,疫苗接種計劃專責工作小組專家成員許樹昌說,當局已經聯絡挪威,希望了解當地有長者在注射BioNTech疫苗後死亡,是涉及自身問題抑或...

4興根本就唔智在香港得雞碎咁多但又麻撚煩煩嘅生意!
好多人以為大陸疫苗平其實佢地仲貴過廢水同其他外國品牌!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1571781-20210122.htm

科興,國藥都唔好賣俾香港,制裁香港,香港人唔值得有咁好既疫苗

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-1-23 08:43 AM 發表
科興,國藥都唔好賣俾香港,制裁香港,香港人唔值得有咁好既疫苗
免費送窮國!

好過賣俾香港!

我門囗,D客仔日日大排長龍,個個爭崩頭,D柯打排到九彩,淨係個,包頭包頸既,成億訂單我都頭痕緊,你件,路人 甲乙丙,1佰幾拾日日黎煩鳩我,又要包裝靚又要攪抽奨,你就死撚開過主喇~杏嘉剷~...

留番拜山才決定!
美國佬果隻有沒有人接種?
佢自己跟林鄭先上!
講到咁好/咁科學,行動最實際。
阿叔只信任祖國貨!
😷

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-23 08:48 AM 發表

輝瑞也系復星代理大中華地區
系咪退貨啦?
yes, right

香港顧問專家媚外排中

陳肇始,好心你硬起來,渣莊係你審核你的係巿民,如班黃黑醫或磚家阻你救巿民,你可炒人,俾d官威好唔好?

如係我,第一個就炒周樹昌,冇料到的!

正常港人一定打國產疫苗,只有黃絲才會打美角(廢水)及牛津(快安息)。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 09:29 AM 發表
陳肇始,好心你硬起來,渣莊係你審核你的係巿民,如班黃黑醫或磚家阻你救巿民,你可炒人,俾d官底好唔好?

如係我,第一個就炒周樹昌,冇料到的!
no, the first one is Prof Yuen

引用:
原帖由 williamsze31 於 2021-1-23 09:21 AM 發表
留番拜山才決定!
美國佬果隻有沒有人接種?
佢自己跟林鄭先上!
講到咁好/咁科學,行動最實際。
阿叔只信任祖國貨!
😷
林鄭唔係打高永文個隻咩

引用:
原帖由 chargeurs 於 2021-1-23 09:31 AM 發表

no, the first one is Prof Yuen
咁就打孖炒囉,兩條友都黃乸到趴街
外國兩隻疫苗死咁多人,咁多副作用病,昨天環球仲講緊輝瑞係受政治壓力才批,
但佢地就全不理,照批,懶理香港人死活,呢兩條友被炒,根本係應該!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-23 09:25 AM 發表
香港顧問專家媚外排中
大陸官及香港政協及阿聯酋打國藥,我估國藥應該效果好過科興。香港唔引進,可能價錢貴過香港嗰3隻藥。
國藥及科興應該由中央派醫護嚟打,千祈唔好假手香港黑醫護。佢地好大機會栽贓誣陷國產藥!

主題標籤 #陳肇始
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]