• 瀏覽: 33,359
  • 回覆: 427
+4
引用:
原帖由 puisang2015 於 2021-1-23 10:12 AM 發表
唔洗事前 昨晚已大批人走 等睇18區大爆發
Mola mola, 南亞人個個都名叫「阿星」或名字相近,如果有黑市延期居留的話,等5678波,6.5大?7.5大?

引用:
原帖由 puisang2015 於 2021-1-23 10:20 AM 發表

留意字眼 爭取48小時內
咁咪係囉,佢打算封兩日!

引用:
原帖由 23337799 於 2021-1-23 10:13 AM 發表

吾係個個都得1個居住羅,我屋企都2個啦
更正:居所

引用:
原帖由 23337799 於 2021-1-23 10:13 AM 發表

吾係個個都得1個居住羅,我屋企都2個啦
原來咁多香港人有幾頭住家既,照咁睇香港人都唔係咁窮啦,房屋短缺只係假像啦!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-23 10:21 AM 發表

咁咪係囉,佢打算封兩日!
咁政府48小時內搞唔掂,你沖出禁區?
睇表演!

已經走開曬去其他區

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-23 08:56 AM 發表
其實走果班人,走得去邊?去親戚住?麻煩到人真係好?去酒店住?個成本咪仲高?
這班出走的人有沒有感染病毒?在該區解封後,會否搬回原處居住?如果他們帶著病毒,會不會重新將病毒帶回該區?令這次的封區檢測白費心機?

引用:
原帖由 ~CAROLS~ 於 2021-1-23 08:01 AM 發表

你唔使搵食姐
你一個搵食會攪到全部同事唔駛搵食。同你搭同一班車嘅無關人士又唔駛搵食.... 自私L

都戇撚鳩既就係唔想比班有病四圍走先封,提前講咁封來把撚

引用:
原帖由 photoman 於 2021-1-23 10:24 AM 發表

咁政府48小時內搞唔掂,你沖出禁區?
睇表演!
都話佢地居民星期—可以正常返工咯!咪聽D唔睇D!

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-1-23 09:07 AM 發表
走?使唔使呀?
為咗唔想比篤口水政府而走?
我諗只有黃屍狗以為自己口水有寶,驚政府抽佢DNA同啲狗打種先會諗住走
而家又唔係好似沙士咁封你十四日有準進出,只係封住你強檢啫

圍封要事前通知!
傻的嗎?
一通知鳥獸散未重大獲!

係啦,最少都要一個月前書面通知並要居民簽回確認作實才封丫嘛,好唔好?

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-1-23 10:18 AM 發表
重演武漢2.0 
即係點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]