• 瀏覽: 33,225
  • 回覆: 427
+4
借問聲佐敦刁民,你哋知唔知咩叫隔離?

唔洗事前 昨晚已大批人走 等睇18區大爆發

黃屍訴求逐步實現

攬 炒

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-23 08:56 AM 發表
其實走果班人,走得去邊?去親戚住?麻煩到人真係好?去酒店住?個成本咪仲高?
吾係個個都得1個居住羅,我屋企都2個啦

比時候你逃離現場,避免檢測?

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2021-1-23 07:47 AM 發表
事前通知等你走?
個妓者都on9
呢個黑記都真係幾戇99

引用:
原帖由 photoman 於 2021-1-23 10:03 AM 發表

不如冇通知今晚封,派6個杯麵6餐封兩日就掂!你到時唔好嘈!
佢哋走係自私精表現,學多啲!
0n 9!封嗰兩日,食—包米?我又唔信附近無食肆、超市?

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表
政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
香港人質素,咪又係一樣

我記得昨日下午新聞已經講緊話封, 研究緊細節呀,點供應物資比居民呀等等。果陣已經同屋企人講, 咁咪即係比機會人走。
前晚已經有風吹出黎話考慮緊會唔會封。
睇住尼呀, 過2日証實有好多人一收到風已離開該區, d pk 又嘈架啦。

香港有啲冚家剷做乜撚嘢佢哋都不滿架啦!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-23 10:14 AM 發表

0n 9!封嗰兩日,食—包米?我又唔信附近無食肆、超市?
are u sure? 連政府都冇講實2天

引用:
原帖由 puisang2015 於 2021-1-23 10:15 AM 發表

佢講48小時呀!

重演武漢2.0 

引用:
原帖由 puisang2015 於 23/1/2021 10:15 發表

請睇新聞報導

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-23 10:17 AM 發表

佢講48小時呀!
留意字眼 爭取48小時內

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]