• 瀏覽: 33,187
  • 回覆: 427
+4
嘻嘻果陣武漢封城咪提早通知,仲記得你地啲記者圍插和係咁數有幾多人走左喎。今日又唔同哂既?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-23 07:48 AM 發表
支持圍封!
邊個偷走就shoot to kill!
派national guard?

引用:
原帖由 ttyiu 於 2021-1-23 07:58 AM 發表
市民唔自律, 政府做多多嘢都無用
你去油尖地區,見下啲非華裔人士,就會知點解今次爆得咁勁。好似重慶大廈咁,街面已經日日三五成群,無帶口罩,入到去你可以想像情況。

引用:
原帖由 ~CAROLS~ 於 2021-1-23 08:01 AM 發表

你唔使搵食姐
搵食?
中咗招,睇你要留醫幾耐冇得搵食。

就係事前唔可以通知定你班友著草

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-23 08:32 AM 發表

派national guard?
派解放軍!

引用:
原帖由 ingredient 於 2021-1-23 08:34 AM 發表

你去油尖地區,見下啲非華裔人士,就會知點解今次爆得咁勁。好似重慶大廈咁,街面已經日日三五成群,無帶口罩,入到去你可以想像情況。
這就是單一國族社會,例如澳門可以有效防疫的原因,平機會等左膠唔想知的事實

走嗰啲人都係不負責任....

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 08:42 AM 發表

搵食?
中咗招,睇你要留醫幾耐冇得搵食。
岩呀,中左招真係天有眼

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-23 08:46 AM 發表

這就是單一國族社會,例如澳門可以有效防疫的原因,平機會等左膠唔想知的事實
所以非華人都要趕盡

香港刁民多

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表
政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
係人都知會卦封區,呢個市民唔知就係佢問題。 但走佐既人一樣有問題,4圍傳播病毒。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表
政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
一早通知咁圍尼把 L 咩,呢條仆街係咪有病呀 😀

"有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開"

公我贏, 字你輸

港台, 你究竟想點

其實走果班人,走得去邊?去親戚住?麻煩到人真係好?去酒店住?個成本咪仲高?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]