• 瀏覽: 33,343
  • 回覆: 427
+4
如果早就通知, 幾棟樓可能得番2-30人.

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表
政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
其實不如大家預約年初一二三禁足,大家買定物資,做檢測仲好啦

心感同情, 但真係冇辦法, 鬼叫你個區唔生性

引用:
原帖由 a123789 於 2021-1-24 12:09 AM 發表

係咁團結, 上年年初一二三都做左.

E家問題係蠢市民不合作.
走來走去都係香港境內(on99信埋D毒媒), 不如大家齊心合作, 在家休息兩三日, 撤撤底底, 一了佰了, 快人一步開舖過年搵錢攞!

港台記者係咪白癡
使唔使早兩日包車俾你走先

之前未成日鬧武漢有時間比人走既
而家冇時間又鬧? 

事先通知你地仲封乜9
至於點解流出, 
黃鄭同黃笑恥黃到條蕉咁, 唔駛研究啦

封嗰48粒鍾d傻西就好似走爛咁為乜,瞓都瞓左20個鍾啦

香港真自由!

引用:
原帖由 a123789 於 2021-1-24 12:09 AM 發表

死十萬八萬人, 就或者會團結.
傻侵即時接手做香港特首, 港人一定團結. 憑佢出色既防疫經驗, 全港市民都會好合作咁抗疫.

引用:
原帖由 nashwan 於 2021-1-23 08:14 AM 發表
提前2日通知你緊急圍封好唔好。
咁不如封夠14天

勺民

引用:
原帖由 光棍man 於 2021-1-23 12:36 發表

政府向每位禁足居民派一萬,個個即刻仆倒番嚟
應該向偷走居民罰一萬,個個即刻仆倒番嚟

引用:
原帖由 smalleagle 於 2021-1-23 10:12 AM 發表
借問聲佐敦刁民,你哋知唔知咩叫隔離?
隔離,即係喺左邊或者右邊咁解🤷🏼‍♂️例子:我隔離位女同學好靚!🤷🏼‍♂️

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]