• 瀏覽: 30,193
  • 回覆: 427
引用:
原帖由 焦急熱情的主席 於 2021-1-23 08:59 PM 發表

網傳早兩日已逃走😓
現在檢測三日都有SMS,可能封三日有機會重開.但星期一如果要返工的人可能要考慮洗唔洗請定假先?

熱賣及精選
圍封居民每人派一萬,走咗冇份🤣

其實走左個d人係咩心態?
只是留低係屋企兩日加做一個檢測遮, 咁就好似要攞佢地命咁, 即刻搬野走。呢d行為簡直自私到爆。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表

政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
講台

向政府潑汚水係賣港電臺妓者唯一會做嘅事。

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-23 09:16 PM 發表

餅乾,福字麵,果種可以唔沖水,一拆即食的方便麵較合適.如果打算封三日至一周,可能每戶(五人以上)派定一條嘉X麵飽都無走雞.可以食足幾日當早餐.

有無派水(可飲果種)?居民要水如何提出要求?無的話求生包都派兩包檸茶掛?
果度係住宅區,唔通平時都無水、煤氣同電供應?

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-1-23 05:26 PM 發表

最麻煩班人, 四散, 被記者影住,小姐小姐你準備去邊....一句唔回
香港有幾大, 警察揾你唔到咩

最好攪個緊急法, 對付呢d x街, 後生中左半條人命
老野?走得啦!
呢啲人上庭時應直播

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
高尚香港人如果知要封區??
即刻執包袱走人.

引用:
原帖由 cs2tse 於 2021-1-23 09:31 PM 發表

其實走左個d人係咩心態?
只是留低係屋企兩日加做一個檢測遮, 咁就好似要攞佢地命咁, 即刻搬野走。呢d行為簡直自私到爆。
刁民太多

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-23 10:36 PM 發表

刁民太多
人地要搵食架。手停口停,返小月工隨時工都冇埋要食屎

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表

政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
油尖旺區好多曱甴。。。黃人

是可以做得更好,我贊成突擊圍封,反對走漏風聲.除水電煤食物的保證,上網電話等對外通訊服務是否維持正常,缺勤會不會被公司解僱,每次行動的持續時間,有特別緊急理由需要離開有沒有優先檢測的安排,等等等等,都可以考慮事前多作解釋,以起到安撫作用.

帳號注冊至今已滿十年,該說的已經說了,從此隱退.
引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-23 04:54 PM 發表

中國大陸咪一L樣,講乜9人地國家呀!

武漢封城之前走嘅人係以百萬做單位
而家叫救命!疫情失控果個喺老美、英國!!事祗有中國控制得住疫情!!重有英國病毒將漫延全球!!!

引用:
原帖由 JNC117 於 2021-1-23 10:54 PM 發表

人地要搵食架。手停口停,返小月工隨時工都冇埋要食屎
可以向勞工處投訴無理解僱.....

大部分滿意係唔會被訪問

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]