• 瀏覽: 33,301
  • 回覆: 427
+4
引用:
原帖由 6seven 於 2021-1-23 08:00 PM 發表

你唔講由自可.....

原來又係一個不在香港的人"隔岸觀火, 說三道四, 仆街中仆街.

香港事關你L事咩!

大家認L住呢個"一家團聚",原來人不在港又要加鹽加醋.
離題少少,講到不在香港的人‘’隔岸觀火,說三道四‘’,我拍Tesla嘅 model S都唔及中國大陸嘅小粉紅,和香土呢度嘅一眾愛國人士啦!

教育水平越高, 走得越多

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:39 AM 發表
政府凌晨3時左右起派員在佐敦一帶準備圍封行動,有居民及商戶不滿意當局無事先通知,亦有居民帶同行李趕在圍封前離開。 紀律部隊及身穿保護衣的人員,在圍封指定範圍內準備檢測安排,又不容許範圍內居民及人士,進出及在街上逗留。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571948_1_L_20210123065149.jpg

使唔使早兩日通知,等你哋可以早啲搵地 ...
唔通打鑼叫啲非法或已中招嘅南亞非洲人避避咩!

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-1-23 06:40 PM 發表

我意思係話一係手段D,即刻封,唔俾出入,提供好膳食
而家話咗俾人知,仲只提供杯麵,你話啲人走唔走?
哦。。。請問呢個帖標題寫乜?
電視話杯麵,餅,蛋糕基本野。
你啱食,總有人唔啱食而嘈。。。

早啲講,又話政府on9走漏消息畀人走佬,唔話畀你聽即刻封場又話令市民失預算,屌你班刁民,黑記想點L樣。

引用:
原帖由 JNC117 於 2021-1-23 04:12 PM 發表

大把人用太空卡,晒氣。應該守住所有大廈出入口,邊個逃走就扑
漏咗。仲登記咗身份證。
用警察排查執法係有前科。

同封武漢一樣 封果時d人走出武漢
香港人話走果d人自私 到香港又未係一樣自私走佬

淨係得蛋糕杯麵又係姑寒D既,送飯盒都唔係好貴姐

網傳早兩日已逃走😓

真心不明白,為何要浪費公帑養香港賤台,日作夜作,總要增加市民和政府的仇恨,執咗佢啦。十億元派給市民,多少有些好處。費事見到這些黑媒就眼寃!

就係要唔通知先有作用囉

香港人真係好笑,疫區都要通知

引用:
原帖由 ~CAROLS~ 於 2021-1-23 08:01 AM 發表

你唔使搵食姐
又話失業率高

引用:
原帖由 kapan609 於 2021-1-23 01:05 PM 發表

提供杯麵咁垃圾?油鹽米醋肉菜不可或缺,冇噉嘅準備就冇封人哋,人也會走出去。
餅乾,福字麵,果種可以唔沖水,一拆即食的方便麵較合適.如果打算封三日至一周,可能每戶(五人以上)派定一條嘉X麵飽都無走雞.可以食足幾日當早餐.

有無派水(可飲果種)?居民要水如何提出要求?無的話求生包都派兩包檸茶掛?

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-1-23 08:46 PM 發表
淨係得蛋糕杯麵又係姑寒D既,送飯盒都唔係好貴姐
因為如果要大量派,一定係派平野,但平野中應選可即食果幾款.派個杯麵要有熱水,打仗邊有熱水俾你?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]