• 瀏覽: 3,263
  • 回覆: 43
呼吸系統專科醫生梁子超則認為,區內大部分居民已接受檢測,現時圍封無太大意思。即使有一兩名患者走漏,但對整體傳播而言,影響不大,

正 PK 甴曱

引用:
原帖由 海灘深情的屋 於 2021-1-23 11:38 AM 發表

果d大劣落黎ga ma, 佢地認自己係中國人ga
師兄真係典型高尚港人 姓賴無疑

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-1-23 07:34 AM 發表
呢個區議員真係好專業,只擔心被圍封嘅住戶會感染。但既然該區已有多人受到感染,排水中亦搵到病毒,唔做圍封區檢測,區民就唔會受感染嗎?佢唔知道圍封檢測就可以盡早搵出隱形患者,盡早解除該區疫情問題嗎?
仲有,如果唔封呢啲人會四出全港播毒另全港疲情更囉重。佢冇考慮咩?
呢個區議員純粹想攬炒全香港,想全港人都變疫人啫

禁前實有大把人離開左,唔走強檢變中招都可能發生

引用:
原帖由 海灘深情的屋 於 2021-1-23 11:38 AM 發表

果d大劣落黎ga ma, 佢地認自己係中國人ga
你指本土派班大陸仔?

封果48小時之後就唔會再有病毒 ? 笑料, 呢個政府, 廢

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-23 04:30 PM 發表
封果48小時之後就唔會再有病毒 ? 笑料, 呢個政府, 廢
物件表面病毒最多維持72小時,
冷藏就唔知... 

引用:
原帖由 咕咕700 於 2021-1-23 08:56 AM 發表
啲人走哂先嚟封,又慢幾拍
d刁民話點解唔早幾日通知等我可以走得切,政府真係仆街

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-23 12:36 PM 發表

呢個區議員純粹想攬炒全香港,想全港人都變疫人啫
唔關事嘅,黑區係逢政府必反,若果政府話疫區居民人人派三萬佢哋都係照鬧,鬧點解唔派五萬……

逃走居民正食屎狗,好自私,去其他區播毒,賤格。

封區點解要事先張揚,任人逃走播毒,警方應通輯逃走居民,最好派狙擊手射麻醉槍將逃走人士KO,阻止病毒擴散。

朋友送病入門來,你收留嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]