• 瀏覽: 12,477
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 hwwong 於 2021-1-23 01:58 AM 發表
油麻地廟街持牌小販接獲食物環境衞生署通知,今晚(22日)10時正要清場,準備凌晨後「封區」!廟街商會主席陸興發指出,約下午6時半接獲通知,此後陸續有小販開始執拾工具收檔離場。

東網記者晚上8時許到該區視察,發現區內除了小販離場,商戶關門,有市民匆忙拖行李箱逃離該區。有印度裔女子收到消息後就執拾細軟,拖行李去別區投靠朋友。亦有南亞裔居民執拾大批家居物品準備遷離。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210122/photo/bkn-20210122204023259-0122_00822_001_01b.jpg?20210123005025
香港係自由城市,跟蹤外國咁,外國卦城D人都係走架啦。跟大陸果套又話提早一國一制啦

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-1-23 01:58 AM 發表
油麻地廟街持牌小販接獲食物環境衞生署通知,今晚(22日)10時正要清場,準備凌晨後「封區」!廟街商會主席陸興發指出,約下午6時半接獲通知,此後陸續有小販開始執拾工具收檔離場。

東網記者晚上8時許到該區視察,發現區內除了小販離場,商戶關門,有市民匆忙拖行李箱逃離該區。有印度裔女子收到消息後就執拾細軟,拖行李去別區投靠朋友。亦有南亞裔居民執拾大批家居物品準備遷離。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210122/photo/bkn-20210122204023259-0122_00822_001_01b.jpg?20210123005025
好似當年武漢,比D確診病人撤離。

帶菌的都走了才封,有什麼用,垃圾政府,垃圾政策,病毒清不了,但經濟就給拖垮了。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2021-1-23 05:12 AM 發表

所以咪做防疫白做囉,下下吹晒雞,直接推帶菌者向全港幅射散播,整死香港經濟,制造龐大失業潮又唔派錢救濟巿民,林鄭將香港推向滅亡,中央應該正視佢失職,拉佢落馬去勞改啦!
你不如話傳媒講少兩句好過啦

有病都走哂啦,而家玩咩。次次都搞到人心惶惶先安樂。你有心做就快,考慮咁多蛇都死。

引用:
原帖由 23337799 於 2021-1-23 06:24 AM 發表

算點先, 既然係封區點解前幾日又要高調講???人地吾識走??
高調嘅係傳媒,政府無講過一句

多謝南亞之父張超雄, 為香港帶來難民

張超雄!!

唔知最後有幾多個未做檢測嘅居民留低呢?

嗰d劏房戶典算好, 佢哋經常要去公共浴室沖涼,
2, 3日都無得涼沖, 麻攪到周身痕, 左歐右歐.

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-1-23 03:17 AM 發表
甘走法
有武漢肺炎咪真係成功傳播囉??

引用:
原帖由 山邊巨大的腳指 於 2021-1-23 02:42 AM 發表
印度捉到當街當眾打屎忽
天竺應用核能消毒

尋日中午時段已有消息 啲人走到嘅就走 返吾到入區內嘅咪去第二度租住地方住兩晚

市民不合作帶來禍港嘅惡果,天作孽尤可說,自作孽真是抵L死!

其實走果班人,走得去邊?去親戚住?麻煩到人真係好?去酒店住?個成本咪仲高?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]